Travel|23.02.2022 07:30

Γκρόνιγκεν: Η νεανικότερη πόλη της Ολλανδίας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
carnetdevoyge.gr/Mαρία Παπαμίχου
carnetdevoyge.gr/Mαρία Παπαμίχου
carnetdevoyge.gr/Mαρία Παπαμίχου
carnetdevoyge.gr/Mαρία Παπαμίχου

Με πληθυσμό περίπου 200.000 κατοίκων, το Γκρόνιγκεν είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ολλανδίας και μια από τις πιο ισχυρές περιοχές στις Κάτω Χώρες. Ένας υπέροχος συνδυασμός ιστορικής αρχιτεκτονικής, σημαντικών μουσείων, αξιόλογου πολιτισμού και νυχτερινής ζωής το καθιστούν ένα ιδιαίτερο μέρος για επισκέψεις. Η Μαρία Παπαμίχου μας το συστήνει ως την πιο νεανική πόλη της Ολλανδίας.

Η φοιτητούπολη Γκρόνιγκεν διαθέτει το πιο δημοφιλές Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας κι είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και νεανικό πληθυσμό. Η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, μετά το Αμστερνταμ που βρίσκεται στα βόρεια της χώρας, διαθέτει μια μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία που αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική της και τη διαισθάνεται ο επισκέπτης, σε κάθε βήμα του, στο κέντρο της πόλης.

Τα παλιά αναπαλαιωμένα κτίρια συνυπάρχουν με μοντέρνα αρχιτεκτονήματα. Το παλιό με το μοντέρνο συνυπάρχουν με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο. Το 2005 το Γκρόνιγκεν κέρδισε τον τίτλο της πόλης με το καλύτερο ιστορικό κέντρο της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyge.gr.

ειδήσεις τώραταξίδιΟλλανδία