Travel|09.03.2022 07:30

Δεν είναι μόνο το Παρίσι! 5 «διαμαντάκια» της γαλλικής υπαίθρου που θα σε κάνουν να κλείσεις εισιτήρια σήμερα κιόλας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
unsplash
unsplash
unsplash
unsplash
unsplash

Το Παρίσι, η Πόλη του Φωτός, θα αποτελεί για πάντα, χειμώνα – καλοκαίρι, την πιο δελεαστική πρόταση για μια ευρωπαϊκή εκδρομή που θα μείνει στο μυαλό και την καρδιά σου. Τι συμβαίνει όμως με την υπόλοιπη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα, με τη γαλλική ύπαιθρο;

Η χώρα αυτή είναι γεμάτη από μικροσκοπικές πόλεις και μικρά ορεινά και πεδινά χωριά, τα οποία δίνουν την αίσθηση πως κάθε φορά που τα επισκέπτεσαι «βουτάς» σε ένα τεράστιο ταξίδι στα άδυτα της γαλλικής ιστορίας.

Αν έχεις στο νου σου ένα ρομαντικό ταξίδι για δύο, παρακάτω θα δεις τα 5 γαλλικά χωριουδάκια – ή μικρές κωμοπόλεις- που αυτήν την άνοιξη θεωρούνται must προορισμοί κυρίως για ζευγάρια αλλά και για οικογενειακές ή φιλικές αποδράσεις.

Ξεκινάμε;

Yvoire

Για τους Γάλλους το Yvoire, γνωστό και ως «ανθισμένο χωριό», είναι το πιο όμορφο χωριό της χώρας τους και είναι εκείνο που επιλέγουν φανατικά -κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι- οι τουρίστες. Για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα άγνωστο μέρος που αν τύχει να γνωρίσουν, το βάζουν από την πρώτη στιγμή στις λίστες των πιο ωραίων χωριών της Ευρώπης.

Πέτρινα σπίτια, μπαλκόνια ξύλινα, μεσαιωνικά στοιχεία στην πόλη και γεράνια στην άκρη του δρόμου, συνθέτουν το ειδυλλιακό τοπίο του χωριού.

Το Yvoire ανήκει χωροταξικά και διοικητικά στη Γαλλία και βρίσκεται στα σύνορα με την Ελβετία, πιο συγκεκριμένα στην ονειρεμένη περιοχή Άνω Σαβοΐα.

Annecy

Στα νοτιοανατολικά της Γαλλίας και 35 χιλιόμετρα μακριά από τη Γενεύη, βρίσκεται ένα χωριό-στολίδι που είναι γνωστό και ως «Μικρή Βενετία». Το μικρό κάστρο του 12ου αιώνα Palais de l'Ile το οποίο βρίσκεται χτισμένο πάνω στα κανάλια της πόλης, είναι το σήμα κατατεθέν του χωριού Annecy αλλά και ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της γαλλικής επαρχίας γενικότερα. Αυτή η μικρή κουκκίδα στον χάρτη σε τραβάει με τα μαγευτικά χρώματα και τις ολάνθιστες γειτονιές της.

Riquewihr

Το χωριό της Αλσατίας με το δύσκολο όνομα, αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα της Γαλλίας. Ο λόγος; Τα εκλεκτά κρασιά του, με διασημότερο όλων το Riesling, για το οποίο σπεύδουν εκεί χιλιάδες τουρίστες και λάτρεις της οινογνωσίας από όλο τον πλανήτη.

Τα πετρόχτιστα σπίτια με τις χρωματιστές προσόψεις και την μοναδική αρχιτεκτονική, θα σε κάνουν να νιώσεις πως ο χρόνος έχει σταματήσει εκεί.

Amiens

Μία ώρα μακριά από το Παρίσι βρίσκεται η πόλη Amiens, η οποία είναι γνωστή για τα γοτθικά στοιχεία και τον Καθεδρικό Ναό της, μα περισσότερο για τα Hortillonnages, τους κήπους που φαίνεται να επιπλέουν μέσα στα υδάτινα κανάλια. Η εκδρομή στο Amiens μπορεί να λάβει χώρα και σαν μέρος των διακοπών σου στο Παρίσι. Καλό θα ήταν, πάντως, να της αφιερώσεις μία ολόκληρη ημέρα καθώς έχεις πολλά να δεις!

Chamonix

Το χωριό βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κορυφή του αλπικού Mont Blanc και φέρει το όνομα του πιο διάσημου προορισμού για σκι στην Ευρώπη. Η υπέροχη αρχιτεκτονική, η μοναδική τοποθεσία του και η πανοραμική θέα που προσφέρει, καθιστά το χωριό δημοφιλέστατη επιλογή κάθε εποχή του χρόνου και ιδιαίτερα την άνοιξη.

Μήπως ήρθε η ώρα να… ξεκολλήσουμε από το Παρίσι και να δούμε τη Γαλλία αλλιώς;

ΓαλλίαΠαρίσιΟι δέκα καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί