Aνεσί: Βενετσιάνικο άρωμα σε γαλλικό μπουκάλι
NewsroomΗ πόλη Annecy στην ανατολική Γαλλία, έχει μακρά ιστορία η οποία ξεκινά από το 10ο αιώνα, όταν οι πρίγκιπες της Σαβοΐας ίδρυσαν την πόλη στο κέντρο της ομώνυμης λίμνης. Κατά μήκος των καναλιών απλώνονται πολλά μικρά μονοπάτια ενώ τα παστέλ χρώματα των σπιτιών που κοσμούν τις αποβάθρες των καναλιών αντανακλώνται στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η πιο καθαρή στην Ευρώπη. Η Διονυσία Κωστή χάζεψε στους δρόμους της και στις γωνιές της και μας προτρέπει να την επισκεφτούμε σύντομα.
Τo να πέσεις πάνω σε έναν Αργεντίνο street artist που μόλις μετακόμισε από τη ζέστη της Αθήνας στο αλπικό κρύο του Annecy, κοντά στα γαλλικά σύνορα με την Ελβετία, δεν το λες και συνηθισμένο.
Κι όμως, χαζεύοντας τα σοκάκια αυτής της υπέροχης μεσαιωνικής πόλης - μινιατούρας, με τα δεκάδες κανάλια, τα εκατοντάδες λουλουδιασμένα παρτέρια και την κρυστάλλινη ομώνυμη λίμνη στη σκιά των χιονισμένων Άλπεων, αυτός ο μακρυμάλλης λατινοαμερικάνος που σκάρωνε μικρά πήλινα σπιτάκια και τα πούλαγε στους τουρίστες, κατάφερε να με αποσπάσει από την εξευγενισμένη γαλλική μου βόλτα και να αναπολήσει μαζί μου τα στενά της Πλάκας!
Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr
- Ένα ιστορικό πολεμικό καράβι που κόστισε περισσότερο ως ναυάγιο παρά όταν έπλεε στις θάλασσες
- «Φωτιά» τα ενοίκια για τη φοιτητική στέγη: Έως και 1.050 ευρώ για γκαρσονιέρα - Ο «χάρτης» με τις τιμές στις μεγάλες πόλεις
- Με την πλάτη στον τοίχο ο Τραμπ: Η μάχη για τα Στενά του Ορμούζ και ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης
- Παύλος Μαρινάκης στο ethnos.gr: Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από νέες αυταπάτες, έχουν ανάγκη από λύσεις