Travel|18.03.2022 07:30

Aνεσί: Βενετσιάνικο άρωμα σε γαλλικό μπουκάλι

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
carnetdevoyage.gr/Διονυσία Κωστή
carnetdevoyage.gr/Διονυσία Κωστή
carnetdevoyage.gr/Διονυσία Κωστή
carnetdevoyage.gr/Διονυσία Κωστή

Η πόλη Annecy στην ανατολική Γαλλία, έχει μακρά ιστορία η οποία ξεκινά από το 10ο αιώνα, όταν οι πρίγκιπες της Σαβοΐας ίδρυσαν την πόλη στο κέντρο της ομώνυμης λίμνης. Κατά μήκος των καναλιών απλώνονται πολλά μικρά μονοπάτια ενώ τα παστέλ χρώματα των σπιτιών που κοσμούν τις αποβάθρες των καναλιών αντανακλώνται στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η πιο καθαρή στην Ευρώπη. Η Διονυσία Κωστή χάζεψε στους δρόμους της και στις γωνιές της και μας προτρέπει να την επισκεφτούμε σύντομα.

Τo να πέσεις πάνω σε έναν Αργεντίνο street artist που μόλις μετακόμισε από τη ζέστη της Αθήνας στο αλπικό κρύο του Annecy, κοντά στα γαλλικά σύνορα με την Ελβετία, δεν το λες και συνηθισμένο.

Κι όμως, χαζεύοντας τα σοκάκια αυτής της υπέροχης μεσαιωνικής πόλης - μινιατούρας, με τα δεκάδες κανάλια, τα εκατοντάδες λουλουδιασμένα παρτέρια και την κρυστάλλινη ομώνυμη λίμνη στη σκιά των χιονισμένων Άλπεων, αυτός ο μακρυμάλλης λατινοαμερικάνος που σκάρωνε μικρά πήλινα σπιτάκια και τα πούλαγε στους τουρίστες, κατάφερε να με αποσπάσει από την εξευγενισμένη γαλλική μου βόλτα και να αναπολήσει μαζί μου τα στενά της Πλάκας!

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Οι δέκα καλύτεροι χειμερινοί προορισμοίειδήσεις τώραΓαλλίαπόλη