Travel|22.03.2022 07:30

Στη «Βενετία του βορρά» θα περάσεις τα ομορφότερα τριήμερα της άνοιξης

Newsroom

Αν στο μυαλό σου η Γερμανία είναι συνυφασμένη με τις χειμερινές διακοπές, υπάρχει μια πόλη που σε δελεάζει να… το δεις αλλιώς. Μια πόλη που καταφέρνει να αποκαταστήσει τη ανοιξιάτικη φήμη της Γερμανίας με τον πιο ξεχωριστό τρόπο και μας καλεί να τη γνωρίσουμε από κοντά με το που τα μεγάλα κρύα δώσουν τη θέση τους στον γλυκό καιρό της άνοιξης.

Μιας και σιγά-σιγά η επιστροφή στην κανονικότητα μας κάνει να επιθυμούμε έντονα νέα ευρωπαϊκά ταξίδια, δεν έχουμε παρά να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για το υπέροχα όμορφο Αμβούργο.

Το Αμβούργο με την καταπράσινη ομορφιά του, τα εκατοντάδες κανάλια και τα γραφικά σοκάκια του, καθιστά σαφές πως ο χαρακτηρισμός «Βενετία του γερμανικού βορρά» δεν του δόθηκε τυχαία.

Στο Αμβούργο θα νιώσεις και πάλι παιδί, αφού οι δραστηριότητες που θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις είναι πάρα πολλές, όσα είναι περίπου και τα αξιοθέατά του. Παρακάτω θα δεις, όλα όσα δεν πρέπει να παραλείψεις κατά την επίσκεψή σου στην πανέμορφη αυτή πόλη.

Miniatur Wunderland

To μουσείο Miniatur Wunderland είναι ένα από τα πιο μαγευτικά αξιοθέατα της πόλης και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Μπροστά στα μάτια σας θα ζωντανέψουν μέσω του «θαυμαστού κόσμου της μινιατούρας» οι ελβετικές Άλπεις, η Ρώμη και το Κολοσσαίο της, η Βενετία και το Λας Βέγκας.

Το μουσείο αυτό θα σου χαρίσει μια εμπειρία ζωής, αρκεί να έχεις κλείσει τα εισιτήριά σου από νωρίς για να μην αντιμετωπίσεις δυσκολίες και ατελείωτες ουρές, πράγμα αρκετά πιθανό, ακόμα και τις καθημερινές.

Στη γειτονιά του Αμβούργου

Στο κέντρο της πόλης, ή αλλιώς στο Sternschanze θα βρεθείς ανάμεσα σε στενά λιθόστρωτα δρομάκια που είναι γεμάτα από ξύλινους πάγκους και μικροπωλητές κάθε είδους. Παλιά βιβλία, second hand ρούχα, vintage κοσμήματα, αντίκες και μικροαντικείμενα που σε κάνουν νοητή βόλτα σε περασμένες εποχές. Κάπως έτσι μπορείς να ανακαλύψεις σε βάθος την κουλτούρα της πόλης και -γιατί όχι;- να βρεις τον δικό σου θησαυρό.

Νύχτες αμαρτίας στο Reeperbahn

Reeperbahn, που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «η οδός της αμαρτίας», είναι ο δρόμος στον οποίο χτυπά δυνατά η έντονη νυχτερινή ζωή του Αμβούργου.

Μπαρ, μουσικές σκηνές με μικρές μπάντες που αξίζουν την προσοχή σου, εστιατόρια, κλαμπάκια και όλα όσα μπορούν να κάνουν τη νύχτα ξεχωριστή. Το Αμβούργο ζει δυνατά τη νύχτα και τα φωτάκια neon στο δρόμο δίνουν το ρυθμό.

Η θέα από την εκκλησία St. Michael’s

Η εκκλησία St. Michael’s, γνωστή περισσότερο ως «Michel», είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα του Αμβούργου. Πρόκειται για έναν Ναό σε μπαρόκ ρυθμό, με ένα καμπαναριό ορατό σχεδόν από κάθε σημείο της πόλης. Αν μπείτε στο Ναό θα απολαύσετε πανοραμική θέα στην πόλη από ύψος 105 μέτρων. Από εκεί θα φωτογραφίσετε το λιμάνι, τον ποταμό Έλβα και ολόκληρη την πόλη στο… πιάτο.
Αμέσως μετά, μπορείτε να κατέβετε στην κρύπτη του Ναού και να παρακολουθήσετε ένα μισάωρο φιλμ για τα 1.000 χρόνια ιστορίας του Αμβούργου και των πέντε κύριων εκκλησιών της πόλης. Η εκκλησία είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 09:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Βαρκάδα στη «γερμανική Βενετία»

Το μεγαλύτερο αξιοθέατο του Αμβούργου είναι λιμάνι του, ένα εκ των μεγαλύτερων της Ευρώπης. Τα πλοιάρια χαρίζουν μίνι «κρουαζιέρες», οι οποίες ξεκινούν από το Landungsbrucken. Εκεί, θα κληθείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε βάρκες, ιστιοφόρα, ταχύπλοα ή λεωφορεία του νερού!

Για εν πλω εξορμήσεις στα νερά του ποταμού Άλστερ, τα κανάλια και τις γραφικές λίμνες της πόλης το σημείο εκκίνησης είναι το Jungfernstieg στο κέντρο του Αμβούργου.
Το Αμβούργο είναι, βλέπεις, μία πόλη που προσφέρει μία γεμάτη εμπειρία ολιγοήμερων διακοπών, με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες.

Πώς να μην θεωρείται, λοιπόν, ένας από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για τα ανοιξιάτικα τριήμερα που είναι μπροστά μας;

ειδήσεις τώραΑμβούργοταξίδια