Travel|26.03.2022 07:30

Υμηττός: 2+1 πεζοπορικά μονοπάτια για… να πάρεις τα βουνά χωρίς έξοδα

Newsroom

Αν ο ελεύθερος χρόνος σου είναι περιορισμένος και το budget σου χαμηλό -όπως των περισσότερων Ελλήνων τη συγκεκριμένη περίοδο-, αλλά έχεις ανάγκη από μία ωραία και αναζωογονητική πεζοπορική εκδρομή μέσα στη φύση που θα διαρκέσει λίγες ώρες, πάντα θα υπάρχει για σένα ο Υμηττός.

Ανακαλύπτοντας το «προσιτό» βουνό της Αττικής, θα ξεγνοιάσεις από μία επιπλέον σκοτούρα, καθώς θα καταλάβεις πως δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις χιλιόμετρα για να κάνεις το αγαπημένο σου χόμπι ρουτίνα. Οι πεζοπορικές διαδρομές, ειδικά τώρα που μπαίνει η άνοιξη, είναι θεσμός και κανείς δεν αξίζει να τις στερείται, καθώς μέσω αυτών αλλάζουμε παραστάσεις, ερχόμαστε κοντά στη φύση και φυσικά γυμναζόμαστε.

Παρακάτω θα δεις τρία από τα ομορφότερα και δημοφιλέστερα πεζοπορικά μονοπάτια του Υμηττού, γι’ αυτό φτιάξε το team σου, φόρα τα αθλητικά σου και πήγαινε να πιάσεις την άνοιξη στο βουνό. Μην το αναβάλλεις!
Επιλέξαμε για εσένα ένα εύκολο, ένα μέτριο και ένα δύσκολο μονοπάτι, για να βρεις ποιο σου ταιριάζει και να κάνεις την ιδανικότερη επιλογή.

Το μονοπάτι 5

Από το Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής μέχρι την Παιανία, περνώντας τις πηγές της Καλοπούλας για καφέ ή φαγητό και τον Πύργο της Ανθούσας. Το πεζοπορικό μονοπάτι 5 έχει μήκος 4,5 χιλιόμετρα, είναι σχετικά εύκολο και θα σου πάρει περίπου 2,5 ώρες για να το διανύσεις.

Πρόκειται για μία διαδρομή που θεωρείται κλασική για όσους αγαπούν την πεζοπορία στην πόλη και μάλιστα κάθε Κυριακή, ιδιαίτερα την άνοιξη, πλήθος κόσμου την επιλέγει. Πού ξέρεις; Μπορεί αυτό το μονοπάτι να είναι η αφετηρία σου στον όμορφο κόσμο του Υμηττού.

Η διαδρομή του Άι Γιάννη

Το πεζοπορικό μονοπάτι του Άι Γιάννη ξεκινά, μα και καταλήγει στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, μιας και πρόκειται για κυκλική διαδρομή.
Το μονοπάτι είναι απαιτητικό, στα όρια του δύσκολου και για να το ολοκληρώσεις θα πρέπει να διανύσεις περίπου 10 χιλιόμετρα. Ωστόσο, η διαδρομή είναι καταπληκτική, μέσα στο πράσινο, με πολλά σημεία που προσφέρουν υπέροχη θέα και είναι ό,τι πρέπει για φωτογραφίες.

Καλοπούλα – Φραγκομονάστηρο

Η πιο δημοφιλής διαδρομή του Υμηττού και μάλιστα εκείνη στην οποία δίνουν ραντεβού οι πεζοπορικοί σύλλογοι της Αθήνας είναι αυτή που ξεκινά από την Καλοπούλα και καταλήγει στο ερημωμένο Φραγκομονάστηρο. Η διαδρομή ενδείκνυται για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς και για αρχάριους καθώς είναι άψογα σηματοδοτημένη, ευθεία χωρίς ανηφόρες και κατηφόρες και διαρκεί μόλις μία ώρα. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο και θέλεις να κάνεις μία σύντομη, αλλά ιδιαιτέρως όμορφη διαδρομή, αυτή είναι η ιδανική.

Και κάπως έτσι δεν στερείσαι το αγαπημένο σου χόμπι, έρχεσαι σε επαφή με τη φύση, γυμνάζεσαι και γνωρίζεις την πόλη σου και τα βουνά της εκ των έσω.

Το καλύτερο; Χρειάζεσαι λίγο χρόνο και μηδενικό budget!

ΥμηττόςπεζοπορίαΑττικήβουνόειδήσεις τώρα