Travel|29.03.2022 07:30

Τρία υπέροχα χωριά του Πηλίου για μονοήμερες -και όχι μόνο- ανοιξιάτικες αποδράσεις

Newsroom

Τσαγκαράδα, Πορταριά και Μακρινίτσα: Τρία από τα πιο δημοφιλή χωριά του Πηλίου που τώρα που ανοίγει ο καιρός βρίσκονται στην πιο ωραία εποχή τους, σε καλούν σε μαγευτικά τριήμερα μακριά από τη ρουτίνα της πρωτεύουσας. Και πώς να τα αγνοήσεις;

Το Πήλιο ή αλλιώς το «χωριό των Κενταύρων» θα είναι πάντα μία σπουδαία επιλογή για όσους αναζητούν προορισμούς που συνδυάζουν το βουνό με τη θάλασσα. Το μεγαλύτερο τουριστικό ατού του Πηλίου, άλλωστε, είναι το γεγονός πως εξελίσσεται σε πόλο έλξης για τουρίστες από όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο και περισσότερο.

Plus, το ότι κάθε εποχή του χρόνου έχει κάτι διαφορετικό να σου δώσει. Ωστόσο, αν θέλαμε να πούμε πως μία είναι η εποχή που δεν πρέπει να χάσεις στο βουνό, αυτή είναι ξεκάθαρα η άνοιξη.

Η μυρωδιά του ξύλου, οι ανθισμένες πορτοκαλιές, το ομιχλώδες τοπίο σε φόντο καταγάλανο από τις εξωτικές ακτές, συνθέτουν ένα ονειρεμένο μέρος, που σε καλεί να το απολαύσεις εξερευνώντας το από άκρη σ’ άκρη.

Παρακάτω θα δεις τα τρία must-visit χωριά του Πηλίου για εξορμήσεις ανοιξιάτικες, που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό.

Πορταριά

Θα χρειαστεί να οδηγήσεις 15 μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο του Βόλου, για να αντικρίσεις ένα από τα πιο διάσημα χωριά της Ελλάδας, την γραφική Πορταριά. Η ανθισμένη πετρόχτιστη πλατεία του χωριού είναι και η πρώτη στάση που πρέπει να κάνεις αφήνοντας το αυτοκίνητό σου.

Εκεί σε περιμένουν υπέροχοι περίπατοι ανάμεσα σε κατάφυτα τοπία και ωραία σοκάκια. Παραδοσιακές ταβέρνες, cozy cafe, παραδοσιακά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και πολλά εστιατόρια για κάθε γούστο δεν θα σε αφήσουν να βαρεθείς ούτε λεπτό.

Και αν είσαι της περιπέτειας, πρέπει να ξέρεις πως από την Πορταριά ξεκινά το διάσημο μονοπάτι των Κενταύρων, ιδανικό για δίωρη, εύκολη πεζοπορία ανάμεσα στα δέντρα, με στάσεις την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τα γραφικά σοκάκια και τις πηγές νερού.

Μακρινίτσα

Τα ερωτευμένα ζευγάρια προτιμούν για τις εξορμήσεις τους την Μακρινίτσα ή αλλιώς το «Μπαλκόνι του Πηλίου». Ο λόγος; Φυσικά η απαράμιλλη θέα που κόβει την ανάσα και προκαλεί δέος στους επισκέπτες, σχεδόν από κάθε της γωνιά. Το χωριό, εκτός της θέας του, φημίζεται και για την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική του.

Στην κεντρική πλατεία, η οποία χαρίζει πανοραμική θέα σε ολόκληρο τον Παγασητικό, θα απολαύσεις τον πιο ωραίο καφέ της χρονιάς.

Δοκίμασε οπωσδήποτε γλυκά του κουταλιού στα παραδοσιακά ταβερνάκια και σίγουρα θα πειστείς πως πρέπει να αγοράσεις από τα μικρά παντοπωλεία και για το σπίτι.

Τσαγκαράδα

Τοξωτά γεφύρια, παραδοσιακά αρχοντικά, λιθόκτιστα σοκάκια, πηγές με τρεχούμενα νερά και κατάφυτες πλαγιές μέχρι εκείνη που φτάνει το μάτι. Κάπως έτσι θα έπρεπε να περιγράφεται η μαγευτική Τσαγκαράδα, η οποία μπαίνει στις λίστες των πιο όμορφων και ανόθευτων χωριών της Ελλάδας και μάλιστα, σε περίοπτη θέση.

Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 54 χιλιομέτρων από την πόλη του Βόλου και χαρακτηρίζεται από το αιωνόβιο πλατάνι της κεντρικής πλατείας, το οποίο λέγεται πως βρίσκεται εκεί για περισσότερα από 1.000 χρόνια.

Δίπλα στην Τσαγκαράδα θα βρεις τις ξακουστές παραλίες Μυλοπόταμος και Φακίστρα με τη χρυσαφένια άμμο, τα κρυστάλλινα νερά και τη μοναδική θέα.

Το χωριό επίσης προσφέρει τη δυνατότητα για δραστηριότητες όπως η ιππασία,  η πεζοπορία, το mountain bike και η αναρρίχηση.

Τι περιμένεις;

ειδήσεις τώραΠήλιοχωριόΠορταριά