Travel|03.04.2022 07:30

Μαρόκο: Στο Μαρακές, το ροζ μαργαριτάρι του Νότου

Newsroom

Μια νύχτα στο Μαρόκο λαχτάρισα να ζήσω.... Χτισμένο στους πρόποδες του Άτλαντα, απλωμένο στην πεδιάδα Χαούζ, το Μαρακές κινούταν σχεδόν πάντα σε ακατάπαυστους ρυθμούς, καθώς ήταν σταθμός στον αρχαίο δρόμο των καραβανιών που έφτανε μέχρι το Τιμπουκτού. Για πολλούς αποτελεί από μόνο του προορισμό και όχι σταθμό σε ένα ταξίδι στο Μαρόκο. Η Βάσω Βασιλαδιώτη βρέθηκε στο Μαρόκο και παρουσιάζει τη μυθική ροζ πόλη. 

Το Μαρακές, η πόλη των κήπων και των φοινίκων, είναι ένας τόπος εξωτικός. Ένα πικάντικο μείγμα Ανατολής και Δύσης. Εξωστρεφές και κοσμοπολίτικο από την μια, παραδοσιακό και βερβερίνικο από την άλλη, το αποκαλούμενο και «μαργαριτάρι του νότου», υπήρξε ο ομφαλός μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας, επί δύο και πλέον αιώνες.

Ήμουν σίγουρη πως θα μου αρέσει το Μαρακές από την πρώτη στιγμή που φθάσαμε κι είδα το ηλιοβασίλεμα να ανάβει φωτιές πάνω από τα ροδόχρωμα τείχη. «Πόλη του ήλιου», όπως την αποκαλούν οι Άραβες, ή «χώρα του θεού» σύμφωνα με την βερβερική διάλεκτο, το Μαρακές είναι μια πόλη που ξεχειλίζει από ατμόσφαιρα. Γεμάτη χρώματα και αρώματα, γοητεύει τους επισκέπτες με την παραμυθένια όψη της, τα επιβλητικά παλάτια της και τους εξωτικούς κήπους της. 

Φωτογραφίες:  carnetdevoyage.gr/Bάσω Βασιλαδιώτη

ΜαρόκοΜαρακέςειδήσεις τώραταξίδια εξωτερικό