Travel|16.04.2022 07:30

Μονοήμερη στον υπέροχο Ακροκόρινθο, το μεγαλύτερο κάστρο της Πελοποννήσου που απέχει μια ώρα από την Αθήνα

Newsroom

Το γιγαντιαίο κάστρο που φαίνεται σαν να κρέμεται από το βουνό, το οποίο αντικρίζεις πάντα οδηγώντας από την Αθήνα προς την Πελοπόννησο δεν γίνεται να μην το έχεις προσέξει. Έχεις αναρωτηθεί, όμως, ποιο είναι αυτό το επιβλητικό δημιούργημα που τη νύχτα, φωτισμένο, μοιάζει σαν να αιωρείται από τον ουρανό, δημιουργώντας ένα απίστευτο θέαμα;

Ο άγνωστος -στους περισσότερους από εμάς- Ακροκόρινθος, απέχει κάτι περισσότερο από μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας και ο δρόμος σε «ρίχνει» ακριβώς πάνω του, στην εθνική οδό προς Τρίπολη, περνώντας την Αρχαία Κόρινθο.

Στο μεγαλύτερο κάστρο της Πελοποννήσου -είναι όντως τεράστιο- η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως το ωράριο είναι αυστηρό από τις 08:30 έως τις 15:30. Το Κάστρο έχει περίμετρο τειχών περίπου 3 χιλιόμετρα και αξίζει να το περπατήσεις όλο. Θα χρειαστείς κάτι περισσότερο από δύο ώρες για μια απλή ξενάγηση και χαλαρή βόλτα, ενώ πρέπει να υπολογίσεις και τον έξτρα χρόνο που απαιτείται για να βγάλεις φωτογραφίες την καταπληκτική θέα που έχει κυριολεκτικά «πιάτο» τη μισή Πελοπόννησο.

Από το ύψωμα του Κάστρου θα δεις τον Πατραϊκό, τον Κορινθιακό, τον Σαρωνικό, τη Ρούμελη, τον Ελικώνα, ακόμα και τον Παρνασσό!

Ο Ακροκόρινθος στη μυθολογία

Ο μύθος θέλει τον βασιλιά της Κορίνθου, Σίσυφο να βλέπει την Αίγινα με τον… συνήθη ύποπτο, τον Δία, σε ερωτικές περιπτύξεις. Τότε, ο βασιλιάς έψαχνε τρόπο να ανεβάζει νερό στον κάστρο του –τον σημερινό Ακροκόρινθο- και δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά: πήγε στον πατέρα της Αίγινας, τον ποταμό Ασωπό, και τον «εκβίασε» πως αν δεν του ανέβαζε νερό στο κάστρο που έχτιζε δεν θα του έλεγε πού βρίσκεται η κόρη του και με ποιον. Εκείνος υπέκυψε, συμφώνησε να ανεβάσει νερό και κάπως έτσι ο Ακροκόρινθος έγινε το υπέροχο κάστρο που είναι

Και μετά το Κάστρο…

Από τη στιγμή που δεις ολόκληρο το κάστρο, η επόμενη σου στάση επιβάλλεται να είναι για φαγητό. Αυτό ακριβώς θα χρειάζεσαι, μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία.

Το Λουτράκι, τα Ίσθμια και η Κόρινθος βρίσκονται πολύ κοντά και θα σου χαρίσουν δεκάδες επιλογές σε ταβέρνες, μεζεδοπωλεία ή εστιατόρια. Αν από την άλλη, αν έχει καλό καιρό και επιθυμείς να γίνεις και πάλι παιδί και να βιώσεις στο έπακρο την εμπειρία, μπορείς να κάνεις ένα ωραίο πικ νικ με λιχουδιές που θα έχεις ετοιμάσει από το σπίτι.
Τα παγκάκια γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κορίνθου θα σε φιλοξενήσουν άψογα και μάλιστα με θέα μοναδική. Σε περίπτωση που έχετε μικρά παιδάκια στην παρέα, η παιδική χαρά που βρίσκεται εκεί θα τα ενθουσιάσει και θα ολοκληρώσει υπέροχα την ημέρα σας.

Μια μονοήμερη εκδρομή εκπαιδευτική, αλλά και διασκεδαστική, σε ένα μέρος μέσα στη φύση που ξεχειλίζει ομορφιά και ιστορία, ενώ απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από την Αθήνα. Υπάρχει καλύτερη επιλογή για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο;

ειδήσεις τώραΚόρινθοςΠελοπόννησος