Travel|03.05.2022 07:30

Ορεινή Αρκαδία: 3 χωριά για διήμερες εκδρομές 2 ώρες από την Αθήνα

Newsroom

Ο καιρός άνοιξε, το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και τα διήμερα απόλυτης χαλάρωσης ήρθε η ώρα να μπουν στο εβδομαδιαίο πλάνο μας. Γιατί πώς να το κάνουμε; Υπάρχουν κάποιες ημέρες που το μόνο που χρειάζεσαι είναι να βρεθείς σε ένα χωριό, να φας, να πιείς και να γεμίσει το μάτι σου εικόνες, χωρίς -εννοείται- να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

Για αυτές τις ώρες λοιπόν, τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας είναι εκεί για σένα και περιμένουν να σε χορτάσουν ομορφιά.

Αν νομίζεις πως αυτές οι περιοχές είναι μόνο για τον χειμώνα κάνεις μεγάλο λάθος, μιας και η άνοιξη μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη εποχή για να τα γυρίσεις, να τα δεις ανθισμένα και να τα ευχαριστηθείς με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Παρακάτω θα δεις τα τρία πιο αγαπημένα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας που είναι ό,τι πρέπει για «χορταστικά» Σαββατοκύριακα στη φύση.

Δημητσάνα

Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα χωριά του νομού, το οποίο βρίσκεται στο Μαίναλο και έχει να περηφανεύεται το υπέροχο φαράγγι του Λούσιου που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στη Δημητσάνα θα συναντήσεις την ιστορική βιβλιοθήκη της στην οποία φυλάγονται σπάνιες εκδόσεις, αλλά και το μικρό Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Εκτός από την ηρεμία που προσφέρει στους επισκέπτες της, η Δημητσάνα έχει να υπερηφανεύεται για ένα ακόμα τεράστιο αξιοθέατο που πρέπει να γνωρίσεις. Ο λόγος για το μοναδικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο σε συστήνει με την προβιομηχανική τεχνολογία της Αρκαδίας, μέσω μιας εξαιρετικής διαδρομής μέσα στη φύση και δίπλα στα τρεχούμενα νερά.

Στεμνίτσα

Αν πρέπει να επιλέξεις ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας για τη διαμονή σου, αυτό πρέπει να είναι η γραφική Στεμνίτσα. Η Στεμνίτσα είναι ένα χωριό που προσφέρει στον επισκέπτη της αρκετές επιλογές σε διαμονή, για κάθε γούστο.

Το παραδοσιακό χωριό φημίζεται για τα πεζοπορικά μονοπάτια του. Η συνοικία Παλαμηδέικα, το μονοπάτι της πηγής ύδρευσης του χωριού, Μάνα του Νερού, και ο νερόμυλος του Τσαγκούρου είναι λίγα μόνο από τα μέρη που πρέπει να περπατήσεις για να κάνεις αυτοψία στις ομορφιές της.

Ζυγοβίστι

Σκαρφαλωμένο στα 1.160 μέτρα του ελατοδάσους Μαίναλου, βρίσκεται το γραφικό και άγνωστο στον πολύ κόσμο Ζυγοβίστι. Πρόκειται για έναν ανακηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό, με κύρια χαρακτηριστικά του τα πέτρινα σπιτάκια με τα κεραμίδια.

Το Ζυγοβίστι αποτελεί τόπο ιδανικό για διήμερες ή και μονοήμερες αποδράσεις, για φαγητό, καφέ και πεζοπορία. Οι πολλές πηγές του χωριού, το οποίο είναι «πνιγμένο» μέσα στα έλατα, καταφέρνουν να κάνουν το τοπίο ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Μην αργείς λοιπόν. Φόρα αθλητικά παπούτσια, εξασφάλισε καλή παρέα και πήγαινε να γνωρίσεις τον ευλογημένο αυτό τόπο, πολύ μακριά από το αστικό περιβάλλον και τους ενοχλητικούς ήχους του.

Για μονοήμερες ή διήμερες εκδρομές μακριά από τη βουή της πόλης, η Ορεινή Αρκαδία θα είναι πάντα -κάθε εποχή του χρόνου- μια προσιτή και value for money επιλογή.

Ορεινή Αρκαδίαειδήσεις τώραΣτεμνίτσακαιρόςΔημητσάνα