Travel|05.05.2022 07:30

Τήνος θηλυκή: Πέτρινη νήσος

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Τήνος/carnetdevoyage.gr/Bασίλης Ρούβαλης
Τήνος/carnetdevoyage.gr/Bασίλης Ρούβαλης
Τήνος/carnetdevoyage.gr/Bασίλης Ρούβαλης
Τήνος/carnetdevoyage.gr/Bασίλης Ρούβαλης

Η Τήνος έχει συνδέσει το όνομα της για τους περισσότερους με την Παναγία... Παρόλο που το προσκύνημα στο ναό του λιμανιού της, σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών της, τα μυστικά της Τήνου δεν βρίσκονται εκεί. Στη δαντελωτή ακτή αλλά και στην ηφαιστειακή γη της ενδοχώρας κρύβονται μερικές από τις πιο δυνατές εικόνες του Αιγαίου. Ο Βασίλης Ρούβαλης μας μυεί στη θηλυκή, πέτρινη νήσο.

Σε αυτή τη μικρή διαδρομή «χωρούν» ευμεγέθεις, λεπτές γραμμές παρατήρησης κι εμπέδωσης: είναι η τηνιακή γη, το χώμα ενός γεωλογικά πλούσιου βράχου στη μέση του Αρχιπελάγους. Η «Ντήνος», όπως την αποκαλούσαν οι παλαιότεροι στην ιδιόλεκτο, στέκεται αγέρωχη, όχι παρατηρήσιμη απαραιτήτως ή διαρκώς από τον ιστορικό εξάντα του Ελληνισμού, ανάμεσα στα «κυρίαρχα» σημεία των Κυκλάδων: τη Μύκονο, τη Σύρο και την Άνδρο.

Παρ’ όλ’ αυτά, στην έκτασή της έχουν απλωθεί ψήγματα ενός αρχαίου και διαχρονικού πολιτισμού, με εμφανή σημάδια στον σημερινό νησιωτικό χαρακτήρα της. Είναι αυτός ο χαρακτήρας που τη διαφοροποιεί, την περιγραμματοποιεί κι εν τέλει την ξεχωρίζει...

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Τήνοςειδήσεις τώραΑιγαίο