Travel|08.05.2022 08:30

2+1 εξωτικά ισπανικά νησιά για να κλείσεις νωρίς τα εισιτήριά σου για τις καλοκαιρινές διακοπές

Newsroom

Μπορεί να ζούμε στην πιο ιδανική ευρωπαϊκή χώρα στο κομμάτι των καλοκαιρινών διακοπών, όμως αν φέτος έχεις αποφασίσει να κάνεις τη διαφορά και να γνωρίσεις νέα μέρη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σου έχουμε την καλύτερη πρόταση.

Τι θα έλεγες μόλις μπει ο Ιούνιος -ή ακόμα και στο high season, στην καρδιά του Αυγούστου- να μπεις στο αεροπλάνο και να κολυμπήσεις σε διαφορετικές, απόλυτα εξωτικές ακτές; Και μάλιστα εντός Ευρώπης; 

Αν η συγκεκριμένη πρόταση σου ακούγεται δελεαστική, δεν έχεις παρά να… ετοιμάσεις βαλίτσες για Ισπανία και να γνωρίσεις ένα από τρία -ή και τα τρία, αν το αντέχει το budget σου- ισπανικά νησιά, που ξεχωρίζουν για την ομορφιά, τα νερά, αλλά και την νυχτερινή ζωή τους.

Και το καλύτερο; Μπορείς να συνδυάσεις τις διακοπές σου με εκδρομές στις μεγαλουπόλεις ή να κάνεις island hopping. Η επιλογή είναι δική σου, καθώς όπου και αν πας θα ενθουσιαστείς. Και αυτό είναι εξακριβωμένο, καθώς τα ισπανικά νησιά αγαπιούνται ιδιαίτερα από τους απαιτητικούς Έλληνες παραθεριστές.

Μην περιμένεις να βρεις στη λίστα την Ίμπιζα, πάντως, καθώς επιλέξαμε τα λιγότερο προβεβλημένα νησιά που αξίζει να γνωρίσεις και να επιλέξεις.

Λανθαρότε

Το νησάκι Λανθαρότε βρίσκεται στα ανατολικά των Κανάριων Νήσων και προήλθε από τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις στην περιοχή πριν από εκατομμύρια χρόνια. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ξερονήσι -καθώς δεν διαθέτει ίχνος δέντρου- ωστόσο τα νερά του είναι καταπράσινα και το άγριο τοπίο που «αγκαλιάζει» το νησί, μοναδικό. 

Προετοιμάσου για μεγάλες ζέστες, ηρεμία και φοβερές φωτογραφίες σε τοπία πανέμορφα. 

Φορμεντέρα

Η πανέμορφη Φορμεντέρα είναι το πιο μικρό νησί των Βελεαρίδων Νήσων και βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την πολύβουη Ίμπιζα. Για την ακρίβεια, αποτελεί μια «μικρή απομίμηση» της Ίμπιζα, χωρίς τη φήμη και την πολυκοσμία που ακολουθεί το μεγαθήριο της Ισπανίας. Στην Φορμεντέρα θα ταξιδέψεις για τις χρυσαφένιες της αμμουδιές, τα γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν σκηνικό χολιγουντιανής ταινίας αλλά και για τα υπέροχα ηλιοβασιλέματά της. 

Το νησάκι είναι τόσο μικρό που μπορείς να το περπατήσεις ολόκληρο με τα πόδια, ενώ η πρωτεύουσά του είναι ένα ξεχωριστής ομορφιάς χωριό, που φιλοξενεί ένα επιβλητικό κάστρο του 18ου αιώνα στην κορυφή του και το οποίο το βράδυ ενδείκνυται για ατελείωτες περατζάδες.

Πάλμα ντε Μαγιόρκα

Ένα από τα πιο διάσημα και μεγαλύτερα νησιά των Βελεαρίδων είναι η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, το θέρετρο που προσελκύει κάθε χρόνο ορδές τουριστών από ολόκληρο τον πλανήτη. Οι μαγευτικές ακρογιαλιές, τα πολυτελή resorts και τα ξέφρενα πάρτι είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το νησί τόσο διάσημο και αγαπητό κυρίως στη νεολαία. 

Οι λάτρεις των extreme sports κατευθύνονται προς τον βορρά του νησιού, για ποδηλασία και πεζοπορία στα ανέγγιχτα, καταπράσινα χωριά. Αν φτάσεις στη Μαγιόρκα, φρόντισε να δεις τα μοναστήρια που κρύβονται στο βουνό Tramuntana, με τη θέα που κόβει την ανάσα.

Τα καλά νέα είναι ότι προλαβαίνεις ακόμα να κλείσεις εισιτήρια σε δελεαστικές τιμές για τα μέσα Ιουνίου, καθώς με το που θα μπει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, οι αυξήσεις στα ναύλα θα είναι κάτι περισσότερο από αισθητές…

ταξίδια εξωτερικόνησιάΙσπανίακαλοκαίριΜαγιόρκαειδήσεις τώρα