Σκόδρα: Μια όμορφη έκπληξη στη γειτονιά μας
NewsroomΜια από τις ιστορικότερες πόλεις της χώρας, γνωστή και ως η «κούνια του πολιτισμού» καθώς έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην διαμόρφωση της τωρινής κουλτούρας της Αλβανίας.
Η πόλη είναι χτισμένη γύρω από το κάστρο Ροζάφα, με θέα τη λίμνη Buna. Στο κέντρο της πόλης ή αλλιώς Piaca μπορεί κανείς να θαυμάσει την όμορφη αρχιτεκτονική των καλοδιατηρημένων κτιρίων, να απολαύσει παραδοσιακά πιάτα, βασισμένα κυρίως στο ψάρι ή να κάνει τα ψώνια του.
Η Μαρία Παπαμίχου μας γνωρίζει τη Σκόδρα, χαρακτηρίζοντας την, όμορφη έκπληξη.
«Έφτασα για επαγγελματικούς λόγους εντελώς τυχαία στην βορειοδυτικότερη πόλη της Αλβανίας την Σκόδρα, ανυποψίαστη για το πού πήγαινα. Τις πρώτες δύο μέρες δεν μπορούσα να προσδιορίσω ακριβώς που βρίσκομαι, με βάση το τι έβλεπα και βίωνα γύρω μου. Είχε κάτι από Ιταλία, από νησιά του Ιονίου, από Τουρκία, από Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, από βόρεια Ελλάδα... Όλα μαζί.
Έντονα αισθανόμουν την ιστορικότητα της πόλης και της περιοχής, αφού τα κτίρια, τα γεφύρια, το κάστρο και οι πεζόδρομοι εξέπεμπαν κάτι από το παρελθόν αυτής της πόλης. Οι πεζόδρομοι έσφυζαν από ζωή, τραπεζάκια σε καλοκαιρινό φόντο, μεσογειακό».
Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr
- Προαστιακός: Λύνεται εκκρεμότητα επτά ετών - Έρχονται κλειστές πύλες στους σταθμούς
- Ξύπνησε από το κώμα ο 24χρονος μακελάρης του Σίδνεϊ - Ήταν υπό έρευνα για δεσμούς με το ISIS
- Είδηση - «βόμβα» στην αγορά καυσίμων: Λουκέτο στην Cetracore-Jetoil λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία
- Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Αύριο η πρώτη μήνυση κατά γνωστού τραγουδιστή - Όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας