Travel|24.05.2022 07:30

Μια σταλιά νησάκι, σαν από άλλη εποχή: Η «γαλάζια λίμνη» του Ιονίου που ανταγωνίζεται στα ίσα Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Newsroom

Λευκάδα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Ζάκυνθος. Μπορεί αυτά τα τέσσερα νησιά να διεκδικούν με τιμές την κορυφή της λίστας των πιο όμορφων νησιών του Ιονίου -ίσως και της Ελλάδας ολόκληρης- ωστόσο δεν είναι τα μοναδικά του συμπλέγματος που αξίζουν την προσοχή σου.

Στα καταγάλανα νερά του Ιονίου, ανάμεσα δέντρα που φτάνουν μέσα στο νερό και τα άγρια τοπία που δημιουργούν απίθανες εικόνες, βρίσκεται μια μικρή κουκίδα γης, που ενδέχεται να μην έχεις καν ακουστά μέχρι σήμερα.

Η Ερεικούσα, παρόλα αυτά, είναι ένα από τα άγνωστα διαμάντια του Ιονίου, που προσφέρει πλήρες πακέτο διακοπών για εκείνους που αγαπούν την απόλυτη ηρεμία και το ανόθευτο, ελληνικό καλοκαίρι. Η μικρή Ερεικούσα ή αλλιώς Μέρλερε -όπως την αποκαλούν οι Επτανήσιοι- είναι ένα παρθένο νησί με ανέγγιχτη, σπάνια ομορφιά, στου οποίου τα εδάφη μια επίσκεψη αποτελεί απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία ζωής.

Το νησί είναι ένα από τα Διαπόντια νησιά και βρίσκεται στα βόρεια της Κέρκυρας και απέναντι από το βορειότερο τμήμα του Ιονίου, τους Οθωνούς και το Μαθράκι. Πήρε το όνομά της από το σπάνιο φυτό «ρείκι», που φύεται σε όλο το νησί. Αυτές οι πληροφορίες, πάντως, θα σου φανούν ενδιαφέρουσες μόνο μέχρι να πατήσεις το πόδι σου στο νησάκι των 5 τετραγωνικών μέτρων και των 150 μόνιμων κατοίκων. Ύστερα από εκεί, θα ξεχάσεις ό,τι ήξερες και θα μπεις στη διαδικασία να ανακαλύψεις το νησί πόντο-πόντο φορώντας… μόνο το μαγιό σου.

Ο παράδεισος των «εναλλακτικών» διακοπών

Η Ερεικούσα είναι ιδανικό νησί για όσους αγαπούν τις ήρεμες και εναλλακτικές διακοπές, μακριά από τον μαζικό τουρισμό και την έντονη νυχτερινή ζωή. Ο εξωτικός αυτός παράδεισος είναι γεμάτος με δαντελωτές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και μεγάλα δέντρα που φτάνουν κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Η θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου είναι συγκλονιστική και η πυκνή του βλάστηση χαρίζει δροσιά ακόμα και τις ημέρες του καύσωνα.

Λιμάνι του νησιού είναι το Πόρτο, με νερά καταγάλανα και ρηχά, το οποίο αποτελεί την πιο δημοφιλή παραλία και πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους παραθεριστές που κάνουν διακοπές στην Κέρκυρα, καθώς είναι οργανωμένη.

Για τους λάτρεις της Ερεικούσας, το Μπραγκίνι είναι η πιο ιδιαίτερη παραλία της. Σχεδόν πάντα ήσυχη με χρυσαφένια ψιλή άμμο και νερά κρυστάλλινα που σε κάποια σημεία είναι τελείως διάφανα. Οι Επτανήσιοι την προτιμούν και για ψαροντούφεκο.

Πέρα Κάτεργο

Το άγριο τοπίο Πέρα Κάτεργο είναι εκείνο που θα σου πουν οι ντόπιοι να επισκεφτείς οπωσδήποτε. Πρόκειται για το μοναδικό σημείο του νησιού που καλύπτεται από πέτρα και δεν διαθέτει καθόλου πράσινο, στοιχείο που το καθιστά ενδιαφέρον αξιοθέατο στην περιοχή.

Όσο για τις τιμές στο νησί; Είναι προσγειωμένες και παραμένουν δελεαστικές, παρά το γεγονός πως τα πάντα αυτήν την εποχή ακριβαίνουν.

Δωμάτια υπάρχουν για κάθε budget, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως παρά το ότι πρόκειται για μια σταλιά νησάκι, οι ντόπιοι αποδεικνύονται… master στο παιχνίδι του τουρισμού.

Αν αγαπάς το Ιόνιο, λοιπόν, φέτος αξίζει και με το παραπάνω να πεις το «ναι» στην ονειρική Ερεικούσα.

ειδήσεις τώρανησιάΙόνιο ΠέλαγοςΙόνιο