Travel|28.05.2022 07:30

Κοντράρει στα ίσα το Ιόνιο: Η παραλία-όνειρο του Πηλίου που χωρίζεται στα δύο σε κάνει να πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε 2 διαφορετικά νησιά

Newsroom

Θα μπορούσες να σκεφτείς ποτέ πως μία από τις πιο όμορφες, εξωτικές και ιδιαίτερες παραλίες της χώρας μας βρίσκεται στο νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα στο Πήλιο; Η αλήθεια είναι πως αν έχεις επισκεφτεί την ξακουστή Τσαγκαράδα, γνωρίζεις πολύ καλά περί τίνος πρόκειται, καθώς το όνομα «Μυλοπόταμος» στους γνώστες του βουνού των Κενταύρων, προκαλεί δέος.

Ο Μυλοπόταμος βρίσκεται ανάμεσα στις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της χώρας, ενώ ταυτόχρονα λατρεύεται τόσο από Έλληνες όσο και από τους τουρίστες που τον τιμούν δεόντως κάθε καλοκαίρι.

Η εν λόγω παραλία είναι η διασημότερη ακτή του Πηλίου και μία από εκείνες που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή, έστω και αν την επισκεφτείς μόνο μια φορά. Κάτι που -μεταξύ μας- είναι αδύνατο να συμβεί, μιας και όποιος τη γνωρίζει, καταλήγει να τη λατρεύει.

Το κύριο χαρακτηριστικό της δεν είναι ούτε τα καταγάλανα νερά που θυμίζουν Κεφαλονιά και Λευκάδα, ούτε η ξεχωριστή τοποθεσία της, στη σκιά του επιβλητικού βουνού. Ο Μυλοπόταμος, περισσότερο και από τα παραπάνω -τα οποία ήδη είναι αρκετά- φημίζεται για τον τεράστιο βράχο που τον χωρίζει στα δύο. Ένας βράχος στη μέση της παραλίας, με μια τρύπα στο κέντρο του, η οποία «κόβει» τον αέρα και τον ήλιο, ενώ παράλληλα χωρίζει το Μυλοπόταμο στην κοσμική και στην… απλή εκδοχή του.

Η μια πλευρά είναι εκείνη που προτιμάται από τις παρέες και τη νεολαία, καθώς διαθέτει ένα πολύ ωραίο beach bar για καφέ, φαγητό και τα απαραίτητα, ενώ η άλλη είναι για πιο ιδιωτικές και χαλαρές βουτιές.

Τον βράχο μπορείς να τον περάσεις πολύ εύκολα και να βρεθείς σε όποια πλευρά θέλεις.

Μπλε, πράσινο και λευκό

Η ξανθή άμμος ενώνεται με τα λευκά βότσαλα, τα οποία δίνουν το χαρακτηριστικό τιρκουάζ χρώμα στα σχεδόν διάφανα και παγωμένα νερά της θάλασσας. Το πράσινο των δέντρων συνθέτει ένα μοναδικό τοπίο που κάνει το μέρος να μοιάζει βγαλμένο από τις πιο εξωτικές παραλίες της Καραϊβικής.

Πώς θα φτάσεις στον Μυλοπόταμο

Για να βρεθείς στον Μυλοπόταμο θα χρειαστεί να οδηγήσεις περίπου 7 χιλιόμετρα στροφών από το χωριό της Τσαγκαράδας ή 58 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βόλου. Αν δεν έχεις αυτοκίνητο, το τοπικό λεωφορείο κάνει συχνά δρομολόγια καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η γραφική Τσαγκαράδα

Αν σκέφτεσαι να επιλέξεις το Πήλιο για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, αξίζει να πεις το «ναι» στην περίφημη Τσαγκαράδα. Το γραφικό χωριό συνδυάζει απίθανα το βουνό και τη θάλασσα και διαθέτει καταλύματα για κάθε γούστο και κάθε τσέπη. Πρόκειται για ένα ήσυχο χωριό, το οποίο δεν χάνει μεν το παραδοσιακό του στοιχείο, αλλά καταφέρνει να σου προσφέρει απλόχερα όλα όσα θα χρειαστείς.

Ξέχνα το αυτοκίνητο, το οποίο θα το παίρνεις μόνο για να πας στη θάλασσα και ετοιμάσου για ωραίους περιπάτους μέσα στο δάσος και καταπληκτικό φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Η Τσαγκαράδα είναι η τέλεια βάση για μια τεράστια, καλοκαιρινή περιπέτεια στο όμορφο Πήλιο.

Εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη, μακριά από τις ορδές τουριστών..

παραλίεςΠήλιοειδήσεις τώραπαραλίακαλοκαίρι