Travel|06.06.2022 07:30

Tα βάζει με τα μεγαθήρια των Κυκλάδων: Το νησί με τις χαμηλές τιμές και το καταπληκτικό φαγητό που φέτος έχει την τιμητική του

Newsroom

Το ανεξερεύνητο διαμάντι των Κυκλάδων που περιβάλλεται από τα μεγαθήρια του τουρισμού, επιμένει να κρατά το παραδοσιακό του στοιχείο.

Σε μια περίοδο που όλοι ψάχνουμε το νησί που θα μας χαρίσει την πιο ξέγνοιαστη καλοκαιρινή εμπειρία, είναι πολύ πιθανό να μας αποθαρρύνουν οι υψηλές τιμές και η έλλειψη διαθεσιμότητας στους πιο δημοφιλείς, αλλά και στους λιγότερο γνωστούς προορισμούς της χώρας.

Ειδικά αν μιλάμε για τις λατρεμένες Κυκλάδες, τα πράγματα δυσκολεύουν ιδιαίτερα ήδη από τις αρχές του Ιουνίου. Δε χρειάζεται να πούμε τι θα συμβεί Ιούλιο και Αύγουστο στο κομμάτι τιμών και διαθεσιμότητας, σωστά;

Υπάρχει, βέβαια, ένα μικρό θαύμα στη νότια πλευρά του Αιγαίου που επιμένει οικονομικά και σχετικά «ντροπαλά» να δίνει την ευκαιρία έστω και τώρα ακόμα και σε εκείνους που άργησαν να επιλέξουν νησί, να τους χαρίσει λίγη από τη μαγεία του. Ο λόγος για τη μικρή  χορταστική Σίκινο, το αυθεντικό κυκλαδονήσι δίπλα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, που φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του.

Τι θα δεις στη Σίκινο, πού κολυμπάμε

Τα υπέροχα φυσικά τοπία, τα καταγάλανα νερά και η λιτή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική είναι τα στοιχεία εκείνα που πρωταγωνιστούν στη Σίκινο. Μπορεί να βρίσκεται στο πιο εμπορικό σύμπλεγμα της χώρας, ωστόσο η Σίκινος καταφέρνει να παραμένει ανέγγιχτη από τον ευρύ τουρισμό.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου νησιού είναι οι αγνές και αμόλυντες παραλίες του, με τα καταγάλανα νερά και την απίστευτη ηρεμία τους. Από όλες τις ακτές, μόνο τρεις είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο, καθώς στις υπόλοιπες θα φτάσεις είτε με τα πόδια, είτε με το καϊκάκι.

Η Αλοπρόνοια είναι η κεντρική παραλία του νησιού, καθώς και το λιμάνι της. Είναι μεγάλη, δίπλα στον κεντρικό οικισμό και έχει λίγες ομπρέλες, αλλά και αρμυρίκια για σκιά.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι ένας μικρός, κλειστός κολπίσκος με λευκά βοτσαλάκια και νερά σχεδόν διάφανα. Μην ξεχάσεις να τον επισκεφτείς και να έχεις μαζί σου μάσκα για να εξερευνήσεις τον πλούσιο βυθό.

Το Διαλισκάρι, ένας αμμουδερός κόλπος που περιβάλλεται από εντυπωσιακά βράχια, είναι από τις προσβάσιμες με αυτοκίνητο παραλίες και έχει διαυγή, πράσινα νερά. Παίρνοντας το καραβάκι από την Αλοπρόνοια, θα συναντήσεις την πιο απομακρυσμένη παραλία του νησιού ονόματι Μάλτα. Δεν έχει καθόλου φυσική σκιά, ωστόσο η ανέγγιχτη ομορφιά της είναι μοναδική και ό,τι πρέπει για χαλαρά μπάνια μακριά από την πολυκοσμία.

Η όμορφη Χώρα

Η Χώρα της Σικίνου είναι μικρή, γραφική, όμορφη και αποτελείται από δυο οικισμούς, το Χωριό και το Κάστρο. Η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική ξεχωρίζει και τα λευκά σπιτάκια στα στενά δαιδαλώδη δρομάκια μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Στον οικισμό του Κάστρου, στέκει η διάσημη εκκλησία της Παντάνασσας.

Στα μικρά, παραδοσιακά καφενεδάκια και τα ταβερνάκια θα φας καλά, οικονομικά και ποιοτικά. Οι φαβοκεφτέδες, η κάπαρη, το κατσικίσιο τυρί και το παστέλι, είναι λίγα μόνο από τα τοπικά εδέσματα που πρέπει να δοκιμάσεις και να τα συνδυάσεις με σικινιώτικο κρασί.

Το ταξίδι με το καράβι για τη Σίκινο διαρκεί 9,5 ώρες, όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να σε αποτρέψει από το να κάνεις φέτος τις πιο εναλλακτικές και ήσυχες διακοπές της ζωής σου, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία των Κυκλάδων.

ΚυκλάδεςΣίκινοςειδήσεις τώρα