Travel|10.06.2022 07:30

Αίγυπτος: Η γη των Φαραώ και του Νείλου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
carnetdevoyage.gr/Βάσω Βασιλαδιώτη
carnetdevoyage.gr/Βάσω Βασιλαδιώτη
carnetdevoyage.gr/Βάσω Βασιλαδιώτη
carnetdevoyage.gr/Βάσω Βασιλαδιώτη
carnetdevoyage.gr/Βάσω Βασιλαδιώτη

Η Βάσω Βασιλαδιώτη επισκέφθηκε την Αίγυπτο και μας παρουσιάζει μέσα από τρία οδοιπορικά από το Βορρά έως το Νότο τα άδυτα και τα μυστήρια του φαραωνικού μεγαλείου, αλλά και τις φυσικές ομορφιές της Αιγύπτου. Από το Κάιρο και τις πυραμίδες της Γκίζα και της Σακκάρα, στο Λούξορ, τις αρχαίες Θήβες με τους υπέρλαμπρους ναούς, τις κοιλάδες των βασιλισσών και των βασιλέων έως το Ασουάν και τα νουβικά χωριά, τους ναούς του Άμπου Σίμπελ και τα διάσπαρτα μνημεία και τους ναούς στις όχθες του Νείλου. Μια συναρπαστική περιπλάνηση ανάμεσα στη ζεστή ανάσα της ερήμου και την αύρα του Νείλου.

Η γη των Φαραώ και του Νείλου, είναι μια χώρα γεμάτη θαύματα και μυστήρια. Μια πανάρχαια χώρα που μαγεύει τις καρδιές των ανθρώπων με τα εμβληματικά μνημεία της και τις φυσικές ομορφιές της. Ευλογημένη από τους θεούς και το Νείλο, έζησε λαμπρές περιόδους αφθονίας, δόξας και μεγαλείου, αλλά και ταραχώδεις εποχές με πολέμους, λιμούς και εμφύλιες συγκρούσεις.

Τις σκοτεινές περιόδους, τις άφηνε κάθε φορά πίσω της με την επανένωση και την κυρίαρχη ιδεολογία που σηματοδοτούσαν ένα νέο ξεκίνημα. Ο θεός του πολέμου Μοντού παραμέριζε και έπαιρναν τη θέση του στο προσκήνιο, ο υπέρτατος θεός Άμμων Ρα και η Άθωρ, η θεά της αγάπης, της χαράς, της ομορφιάς και της μητρότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.

ειδήσεις τώραταξίδιΑίγυπτος