Travel|14.06.2022 07:30

Θάλασσα, λίμνη και ποτάμι μαζί: Η πιο εξωτική παραλία της Ελλάδας που μοιάζει να βγαλμένη από την καρδιά της Καραϊβικής

Newsroom

Η Κρήτη θα αποτελεί πάντα ένα από τα πιο ιδιαίτερα και συνάμα αγαπημένα μέρη για καλοκαιρινές διακοπές. Όσες φορές και αν έχεις πάει, ακόμα και την έχεις γυρίσει ολόκληρη και αν έχεις δει όλους τους νομούς, πάντοτε θα παραμένουν μέρη νέα για εξερεύνηση αλλά και γνωστά για… επανάληψη.

Μία επίσκεψη στην Κρήτη, βλέπεις, δεν είναι ποτέ αρκετή. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Οι εξαιρετικές παραλίες, οι φιλόξενοι κάτοικοι, το μοναδικό φαγητό αλλά και το γεγονός πως το νησί διατηρεί ακόμα τις τιμές σχετικά χαμηλά στα καταλύματα, χαρίζουν στην Κρήτη μια θέση στη λίστα των πιο δημοφιλών ελληνικών νησιών και αυτή τη δύσκολη χρονιά.

Αν έχεις ήδη κλείσει εισιτήρια για το νησί ή αν σκέφτεσαι να το κάνεις, ήρθε η ώρα να μάθεις για ένα από τα πιο όμορφα μέρη του που φέτος ήρθε επιτέλους η ώρα να ανακαλύψεις.

Ο λόγος για την Πρέβελη, την περιοχή της Κρήτης που βρίσκεται 38 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και 10 χιλιόμετρα ανατολικά του διάσημου Πλακιά. Η παραλία της Πρέβελης -γνωστή στου Κρητικούς ως Φοίνικας ή Λίμνη- είναι ένα αριστούργημα. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδερή παραλία που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος μετά το Βάι, με έκταση 40 στρέμματα. Στο φοινικόδασος της Πρέβελης υπάρχει το είδος αυτοφυούς κρητικού φοίνικα. Εκτός από φοίνικες, υπάρχουν και λυγαριές, σκίνα, χαρουπιές και πικροδάφνες.

Στην παραλία της Πρέβελης εκβάλλουν τα νερά του ποταμού Κουρταλιώτη, τα οποία σχηματίζουν μια ιδιαίτερη λιμνοθάλασσα πριν πέσουν στη θάλασσα. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και το μέρος επάξια κερδίζει μία θέση μεταξύ των πιο ιδιαίτερων της Κρήτης ολόκληρης, με τον ανταγωνισμό να είναι προφανώς τεράστιος.

Εκτός από βουτιές στα καταγάλανα νερά της παραλίας, μπορείς να περπατήσεις κατά μήκος του ποταμού, υπό τη σκιά των φοινίκων μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο, το οποίο φιλοξενεί σπάνια είδη πουλιών από όλη τη Μεσόγειο.

Πώς θα φτάσετε στην Πρέβελη

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να βρεθείς στην Πρέβελη είναι να φτάσεις με το αυτοκίνητο στη Μονή Πρέβελης και να κατέβεις τα σκαλάκια που οδηγούν στην παραλία. Ο άλλος, είναι από τον χωματόδρομο που οδηγεί στο Αμμούδι. Από εκεί η παραλία με τα πόδια απέχει μόλις 5 λεπτά και χαρίζει μοναδική θέα από ψηλά ό,τι πρέπει για Instagram-ικές λήψεις.

Αμέσως θα βρεθείς σε ένα μέρος που θυμίζει Καραϊβική, λόγω της ανοιχτόχρωμης άμμου και των υπέροχων νερών. Φρόντισε μόνο να την επισκεφτείς όσο το δυνατόν πιο νωρίς το πρωί, ειδικά τα Σαββατοκύριακα που το μέρος πλημμυρίζει από κόσμο.

Φύγαμε;

παραλίαειδήσεις τώραΚρήτη