Travel|15.06.2022 07:30

Πορτογαλία αλλιώς: Αιγαίο-Ατλαντικός με 4 τροχούς

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Πορτογαλία αλλιώς / Φωτογραφίες: carnetdevoyage.gr/Aδριανός Λέκκας
Φωτογραφίες: carnetdevoyage.gr/Aδριανός Λέκκας
Φωτογραφίες: carnetdevoyage.gr/Aδριανός Λέκκας

Η Μπράγκα είναι η θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μια από τις αρχαιότερες πόλεις της. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας και συνδυάζει τη μεσαιωνική ιστορία με τη σύγχρονη νεανική ενέργεια, ενώ το 2012 αναδείχθηκε Ευρωπαϊκή Νεανική Πρωτεύουσα. Ο Αδριανός Λέκκας έφυγε οδικώς από τη Λάρισα, για ένα οικογενειακό ταξίδι στο άκρο της ιβηρικής χερσονήσου και μας μεταφέρει την όμορφη αυτή εμπειρία.

Φέτος το καλοκαίρι κάναμε ένα μακρύ οδικό ταξίδι. Ενα ταξίδι που υπαγορεύτηκε, κατά κάποιο τρόπο, από «ανάγκη». Ανάγκη να πάρουμε την κόρη μας από την Μπράγκα της Πορτογαλίας-όπου τελείωνε το erasmus- ανάγκη για διακοπές, αλλά και απέχθεια του πατέρα της οικογένειας, δηλαδή εμένα, για αεροπορικά ταξίδια.

Το τελευταίο στάθηκε αφορμή, πριν από 10 περίπου χρόνια, στις «καλές» εποχές που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, να πάρουμε ένα μεγάλο πετρελαιοκίνητο 4χ4 , που το χρησιμοποιούμε μόνο για ταξίδια και πολλές φορές για ύπνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ετσι λοιπόν, ξεκινήσαμε από Λάρισα και μέσω Σερβίας, Ιταλίας , Γαλλίας, Ισπανίας, φτάσαμε στη βόρεια Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην Μπράγκα, δίπλα από το Πόρτο.

Φωτογραφίες: carnetdevoyage.gr/Aδριανός Λέκκας