Travel|30.06.2022 07:36

Αίγυπτος: Το φαραωνικό μεγαλείο του Λούξορ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Βρέθηκε στο Λούξορ με το χάραμα και το θαύμασε από ψηλά μέσα από αερόστατο. Περιηγήθηκε στους ναούς του Καρνάκ και είδε από κοντά τα μεγαλοπρεπή αγάλματα και τους τάφους των Φαραώ. Η Βάσω Βασιλαδιώτη συνεχίζει την περιπλάνηση της στα άδυτα και τα μυστήρια του φαραωνικού μεγαλείου, αλλά και τις φυσικές ομορφιές της Αιγύπτου.

Οι περιγραφές της και οι εικόνες της μόνο θαυμασμό και δέος προκαλούν γι αυτή τη μοναδική χώρα. Ο κόκκινος ηλιακός δίσκος του Άμμωνα Ρα οδεύει αργά προς την δύση, μα λίγο πριν χαθεί πίσω από τους βράχους στην Κοιλάδα των Βασιλέων, σημαδεύει το Λούξορ, την σύγχρονη πόλη των Θηβών, που μοιάζει να φλέγεται. Στα ήρεμα νερά του Νείλου οι παραδοσιακές φελούκες ξεκουράζονται και στις όχθες του οι αρχαίες μυρωδιές αναμειγνύονται με τα χρώματα των παζαριών, το θρόισμα των φοινικιών και τη ζεστή ανάσα της ερήμου.

Για περισσότερους από πέντε αιώνες οι Θήβες ως πρωτεύουσα της Αρχαίας Αιγύπτου, ήταν το σύμβολο δύναμης και αίγλης των Φαραώ. Εικόνες εκείνων των καιρών αναδύονται ακόμη και σήμερα στην πόλη του Λούξορ, μια πόλη υπαίθριο μουσείο, που συγκεντρώνει τα βλέμματα θαυμασμού όλου του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.

ειδήσεις τώραΦαραώΑίγυπτος