Travel|02.07.2022 08:27

Καμίνο ντε Σαντιάγο ντε Κομποστέλα: Ως το τέλος της γης (Γ΄Μέρος)

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
carnetdevoyage.gr/ Βαγγέλης Πρωτόπαπας
carnetdevoyage.gr/ Βαγγέλης Πρωτόπαπας
carnetdevoyage.gr/ Βαγγέλης Πρωτόπαπας
carnetdevoyage.gr/ Βαγγέλης Πρωτόπαπας

Το προσκύνημα των 900 χιλιομέτρων από τα Πυρηναία μέχρι το τέλος του κόσμου, φτάνει στην ολοκλήρωση του. Και το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, την ισπανική Γαλικία, τη Γη των Κελτών είναι το πιο δύσκολο αλλά και το πιο εντυπωσιακό. Ο Βαγγέλης Πρωτόπαπας το πραγματοποίησε και με τη βούλα (πήρε και τη σχετική βεβαίωση) και ποτέ δεν θα ξεχάσει όχι μόνο τις μέρες στο δρόμο, αλλά και όταν αντίκρισε τον ωκεανό και η ψυχή του φώναξε το προαιώνιο ξενοφώντιο «Θάλαττα,Θάλαττα!!!» Ήταν στο Φινίστερε, το τέλος της γης, σύμφωνα με τον Καρλομάγνο.

Το πρωί στις 5.30, όταν ξυπνήσαμε για να ξεκινήσουμε το περπάτημα μας, πολλοί από τους προσκυνητές επέστρεφαν για ύπνο. Από τη Βίλα Φράνκα ως το Ελ Γκεμβριέρο είναι 31 χιλιόμετρα περπάτημα και 700 μέτρα ανάβαση. Θεωρείται μια από τις δυσκολότερες μέρες της διαδρομής.

Πλησιάζοντας προς τη Γαλικία η βλάστηση γίνεται όλο και πυκνότερη, αφού η περιοχή έχει ωκεάνιο κλίμα με συχνές βροχοπτώσεις ακόμα και τη διάρκεια του καλοκαιριού, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη φυτών και δέντρων. Στα τελευταία 8 χιλιόμετρα η ανάβαση ήταν ιδιαίτερα σκληρή και επίπονη γιατί η κλίση του εδάφους ήταν πολύ μεγάλη και εκείνη την ημέρα έκανε καύσωνα. Όταν εξαντλημένος κατάφερα να ανέβω το βουνό, με αποζημίωσε η ομορφιά του χωριού και η υπέροχη θέα.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.

ειδήσεις τώραΓαλικίαΠυρηναία