Travel|03.07.2022 07:30

Η Λακωνική Μάνη κερδίζει (και) φέτος στα σημεία: Οι 3 «μυστικές» ονειρικές παραλίες που ερωτεύεσαι από την πρώτη βουτιά

Newsroom

Η Μάνη πάντα θα μας προσφέρει κάποιες από τις πιο value for money επιλογές για μπάνιo, έχοντας καταφέρει να αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα, επιβλητικά και συνάμα τόσο ερωτεύσιμα μέρη όχι μόνο στην Πελοπόννησο, μα και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια κυρίως, η αρχόντισσα Μάνη διαφημίζεται από τους παραθεριστές ως ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά projects της Ηπειρωτικής Ελλάδας, με τις παραλίες της να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες των νησιών και να φέρνουν σε πολλές περιπτώσεις στο νου κάτι από Αιγαίο.

Η καθεμιά έχει τον δικό της χαρακτήρα και τη δική της προσωπική ομορφιά. Άλλες ανέγγιχτες από ανθρώπινη παρέμβαση και άλλες οργανωμένες, κάποιες με χρυσαφένια άμμο και κάποιες άλλες βοτσαλωτές, όλες ξεχωρίζουν για τα καταγάλανα, διαυγή, ζεστά νερά τους αλλά και το άγριο σκηνικό που τις περιβάλλει.

Γενικά, η Μάνη διαθέτει όλα όσα χρειάζεσαι για να περάσεις ήρεμες και χαλαρές διακοπές, είτε οικογενειακές, είτε παρεΐστικες, είτε για ερωτευμένα ζευγάρια.

Παρακάτω θα δεις μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Λακωνικής Μάνης (γιατί -εδώ που τα λέμε- ποιες να πρωτοδιαλέξεις;), για να τις βάλεις στο πρόγραμμα σου το φετινό καλοκαίρι, σε ένα road trip που θα θυμίζει όνειρο.
Μαρμάρι

Περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από την Αρεόπολη, στην περιοχή του Ταίναρου, υπάρχει μία παραλία που για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, είναι και η ομορφότερη της Μάνης. Το Μαρμάρι στην ουσία αποτελείται από δύο πανέμορφες ακτές με γαλαζοπράσινα νερά και θέα προς τις λοφοπλαγιές.

Η μία παραλία διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και ένα beach bar, ενώ περπατώντας 10 μόλις λεπτά θα βρεθείς στη μικρότερη και ανοργάνωτη ακτή. Αυτή την προτιμούν κυρίως τα ζευγάρια και οι λάτρεις των ήσυχων βουτιών.

Αλύπα

Το ανατολικό τμήμα της Λακωνικής Μάνης στολίζεται από την ιδιαίτερης ομορφιά παραλία Αλύπα, μόλις 42 χιλιόμετρα μακριά από το Γύθειο. Ο ήσυχος κόλπος με τα καταπράσινα νερά και τα χοντρά βότσαλα είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινές αποδράσεις κάθε γούστου.
Ιδιαίτερη την ατμόσφαιρα στην Αλύπα, κάνουν τα πέτρινα πυργόσπιτα της Μάνης που κυκλώνουν την παραλία, χαρίζοντάς της ένα εντυπωσιακότατο φόντο.

Μέζαπος

Περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από την όμορφη Αερόπολη, βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι του Μέζαπου, ένα άγνωστο στολίδι που αξίζει να ανακαλύψεις. Ο Μέζαπος βρίσκεται μέσα σε έναν μικρό κολπίσκο και προφυλάσσεται από την χερσόνησο Τηγάνι. Η «μυστική» παραλία του βρίσκεται ανάμεσα σε δυο τεράστιους βράχους, οι οποίοι σχηματίζουν σπηλιές και θέλουν ανακάλυψη.

Ο Μέζαπος είναι ένα από τα πιο ωραία μέρη της Μάνης και έξτρα πόντους του χαρίζει το γεγονός πως δεν θα τον συναντήσεις ποτέ γεμάτο, ακόμα και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Και κάπως έτσι, η Μάνη με τα άγρια τοπία και τις μεθυστικές παραλίες της σε προσκαλεί και αυτό το καλοκαίρι για τις πιο εναλλακτικές διακοπές…

Όλες οι ειδήσεις 

Θρίλερ στην Αττική το βράδυ του Σαββάτου: Δύο νεκροί τρεις τραυματίες και μία σύλληψη - Τι ακριβώς συνέβη

Φωτιές: «Πορτοκαλί» συναγερμός στη μισή Ελλάδα - Οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς

Η Λακωνική Μάνη κερδίζει (και) φέτος στα σημεία: Οι 3 «μυστικές» ονειρικές παραλίες που ερωτεύεσαι από την πρώτη βουτιά

Χαμός με Τσιτσιπά - Κύργιο στο Wimbledon! «Κάνει bullying» είπε ο Στέφανος, «έχει σοβαρά θέματα» απάντησε ο Νικ

Μάνηειδήσεις τώραδιακοπές