Travel|12.07.2022 07:30

Αντίπαρος: Οι 5 κορυφαίες παραλίες που θα λατρέψουν οι «εναλλακτικοί» παραθεριστές

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Αντίπαρος / Unsplash

Για πολλά χρόνια η μικρή Αντίπαρος έμενε στην σκιά της «μεγάλης αδερφής της», της Πάρου και εξυπηρετούσε τους παραθεριστές ως μέρος για ημερήσιες εκδρομές. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει και πλέον η Αντίπαρος έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Κοινό «εναλλακτικό» που επιθυμεί να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και να αναζητήσει αυτό το κάτι διαφορετικό.

Και τι πιο κυκλαδίτικα διαφορετικό από την όμορφη Αντίπαρο;

Το πιο ιδιαίτερο σημείο του νησιού είναι φυσικά οι παραλίες του με τα καταγάλανα, πάντα καθαρά νερά. Μεγάλο πλεονέκτημα του νησιού, το ότι ενώ είναι μικρό, διαθέτει πολλές και διαφορετικές επιλογές ακτών, για να ευχαριστηθούν και οι πιο απαιτητικοί.

Ας γνωρίσουμε τις 5 κορυφαίες παραλίες της Αντιπάρου:

Σωρός

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι ο Σωρός. Μεγάλη αμμουδιά, βαθιά νερά, αρμυρίκια για φυσική σκιά και ένα διακριτικό beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Για να φτάσεις στην ακτή θα πρέπει να έχεις αυτοκίνητο ή να πάρεις το λεωφορείο, η πρόσβαση ωστόσο είναι πολύ εύκολη.

Σιφνέικο

Για τις ημέρες που δεν φυσούν μελτεμάκια στο νησί, περπάτα λίγα μέτρα μακριά από το χωριό της Αντιπάρου και πήγαινε να απολαύσεις μπάνιο, βουτιές και το πιο υπέροχο ηλιοβασίλεμα της Αντιπάρου στο Σιφνέικο.

 

Άγιος Σώστης

Η πιο όμορφη -κατά πολλούς- παραλία της Αντιπάρου είναι ο Άγιος Σώστης. Πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο με καταγάλανα νερά, που θυμίζει περισσότερο φυσική πισίνα. Η παραλία προτιμάται από οικογένειες με μικρά παιδιά, λόγω των ρηχών νερών. Θα χρειαστεί να έχεις μαζί ομπρέλα, αφού η παραλία είναι ανοργάνωτη και αρμυρίκια δεν υπάρχουν.

Φανερωμένη

Τις μέρες που τα μελτέμια κάνουν την παρουσία τους αισθητή, η Φανερωμένη αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Ένας μικρός κόλπος προστατευμένος από τους βοριάδες στα νότια του νησιού, που θα σου πάρει το μυαλό με τα καταγάλανα νερά και τον μαγευτικής ομορφιάς βυθό του. Πάρε μαζί ομπρέλα, καρεκλάκια και νερό, γιατί δεν θα σου κάνει καρδιά να φύγεις νωρίς από αυτό το εξωτικό τοπίο.

Παραλία Κάμπινγκ

Δέκα λεπτά περπάτημα μακριά από το λιμάνι της Αντιπάρου βρίσκεται μία από τις πιο διάσημες και παραλίες του Αιγαίου, για όσους αγαπούν το κάμπινγκ και τον πιο χίπικο τρόπο διακοπών. Η παραλία του Κάμπινγκ, δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις των κατασκηνωτών, έχει τον δικό της παλμό και το δικό της φανατικό κοινό.

Να λοιπόν πώς και γιατί μία μικρή κουκίδα γης στο πιο ωραίο σύμπλεγμα έχει καταφέρει να προσελκύει κάθε χρόνο τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Κάθε παραλία της και μια όαση… Αυτή είναι η Αντίπαρος!

Αντίπαροςειδήσεις τώρα