Travel|14.07.2022 07:45

Αμμώδης, με ζεστά νερά και μηδαμινό κόστος: Η παραλία-όνειρο 50’ μακριά από την Αττική είναι το θερινό όνειρο των Αθηναίων

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τόσο μεγαλώνει και η ανάγκη μας για βουτιές τα Σαββατοκύριακα ή και τα απογεύματα των καθημερινών σε παραλίες κοντά στην Αθήνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Αθηναίων, ωστόσο, είναι η έλλειψη δελεαστικών ακτών κοντά στην Αττική, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε για ένα μπάνιο να οδηγούμε με τις ώρες μέχρι τη βουτιά της απόλαυσης.

Αν βρίσκεσαι και εσύ σε αναζήτηση μίας ωραίας παραλίας στο λεκανοπέδιο, εδώ σου έχουμε μια καταπληκτική πρόταση, καθώς αφορά μία από τις πιο καθαρές και όμορφες παραλίες εντός Αττικής.

Ο λόγος για τον δημοφιλή Χάρακα, ο οποίος βρίσκεται λίγο έξω από το Σούνιο. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστεί από το κέντρο της Αθήνας να οδηγήσεις για λιγότερο από 50 λεπτά για να τη συναντήσεις. Η διαδρομή δε, η οποία είναι όμορφη και ιδιαίτερη θα σε κάνει να ξεχάσεις πως βρίσκεσαι μια μικρή ανάσα από την πόλη.

Η θέα από την παραλία του Χάρακα είναι ειδυλλιακή και ενδείκνυται για ζευγάρια, αλλά και φιλικές παρέες που θέλουν να περάσουν χαλαρές στιγμές σε μια ήσυχη ακτή, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις πιο διάσημες της χώρας.

Τα νερά στον Χάρακα είναι ρηχά, η άμμος είναι ολόχρυση και σχεδόν πάντα θα βρεις τον χώρο που χρειάζεσαι για να είσαι άνετος – κυρίως στην covid-19 εποχή. Τα ζεστά νερά του και το γεγονός πως είναι προστατευμένος από τους ανέμους, καθιστούν τον Χάρακα ιδανικό προορισμό για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Σε περίπτωση που είσαι λάτρης του «εθνικού καλοκαιρινού αθλήματος», των ρακετών δηλαδή, είσαι τυχερός, μιας και στον Χάρακα υπάρχει χώρος για να παίξεις άνετα με τους φίλους σου χωρίς να ενοχλήσεις καθόλου! Εξάλλου το μέρος έχει μεγάλη ιστορία στα σπορ της παραλίας, μιας και ακόμα και μέσα στην καρδιά του χειμώνα, παίζουν volley και ρακέτες  ερασιτεχνικές ομάδες.

Βουτιές με ή χωρίς οργάνωση

Στην παραλία θα συναντήσεις δύο beach bars με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αν προτιμάς να περάσεις έτσι τον χρόνο σου, αλλά υπάρχει και τεράστια ελεύθερη ακτογραμμή για να βάλεις την ομπρέλα σου ή την πετσέτα σου και να χαλαρώσεις λίγο πιο «εναλλακτικά» και με μηδαμινό κόστος.

Φρόντισε μόνο να μείνεις στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα, για να απολαύσεις το ονειρικό ηλιοβασίλεμα. Αν μετά τις βουτιές σου έχεις όρεξη να συνεχίσεις τη βόλτα σου, ο οικισμός των Λεγραινών για καφέ και φαγητό, αλλά και το μαγευτικό Σούνιο, απέχουν μόλις λίγα λεπτά από το αμάξι.

Γιατί, πώς να το κάνουμε; Μέχρι να έρθει η περίοδος της καλοκαιρινής μας άδειας και των πολυαναμενόμενων διακοπών -ή ακόμα και αν δεν έχεις προγραμματίσει τίποτα για το φετινό, δύσκολο καλοκαίρι- ο Χάρακας του Σουνίου είναι η καλύτερη επιλογή.

Κεντρική φωτογραφία: YouTube/Χρήστος TravelFan DroneView

παραλίακαλοκαίρι