Travel|26.07.2022 07:30

Φυσική πισίνα με σμαραγδένια νερά: Η παραλία-όνειρο με τα πιο ζεστά νερά του Αιγαίου που φέτος πρωταγωνιστεί στις τουριστικές πλατφόρμες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Παραλία Γκιόλα - YouTube/Framing Reality
Παραλία Γκιόλα - YouTube/Framing Reality
Παραλία Γκιόλα - YouTube/Framing Reality
Παραλία Γκιόλα - YouTube/Framing Reality
Παραλία Γκιόλα - YouTube/Framing Reality
Παραλία Γκιόλα - YouTube/Framing Reality
Παραλία Γκιόλα - YouTube/Framing Reality
Παραλία Γκιόλα - YouTube/Framing Reality

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας δημιούργησε την παραλία Γκιόλα για να κάνει το λουτρό της στα ζεστά νερά η θεά Αφροδίτη. Σήμερα, παρά το γεγονός πως μιλάμε για θαλασσινό νερό και καμία θεϊκή παρέμβαση, το εν λόγω στολίδι της Θάσου χαρακτηρίζεται ως «φυσική πισίνα» σπάνιας ομορφιάς που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα θαύματα της φύσης σε άκρως τουριστικά θέρετρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ιδιαιτερότητα και η ομορφιά της συγκεκριμένης παραλίας την κατατάσσει στη λίστα με τις must-visit ακτές της χώρας μας και κανείς δεν απορεί για τον λόγο.

Η Γκιόλα ή αλλιώς «το δάκρυ της Αφροδίτης» -όπως αγαπούν να την αποκαλούν οι ντόπιοι- βρίσκεται στο καταπράσινο νησί της Θάσου και αποτελεί το πιο όμορφο, προβεβλημένο και πολυφωτογραφημένο σημείο του. Το τοπίο είναι πρωτόγνωρα όμορφο και σύμφωνα με τα σχόλια των επισκεπτών σε δημοφιλείς τουριστικές πλατφόρμες «θα πρέπει να κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται περήφανοι που ανήκει στην χώρα τους». Υπερβολικό σχόλιο; Μάλλον όχι.

Στην ουσία, η Γκιόλα δεν είναι παρά μία πανέμορφη φυσική πισίνα με βάθος τρία μέτρα και διαστάσεις 20mx15m. Το μπάνιο σου θα το κάνεις άνετα, όμως η εμπειρία να κολυμπάς σε μια φυσική, στενή πισίνα είναι κάτι παραπάνω από μοναδική. Είναι ανεπανάληπτα απολαυστική και σίγουρα… αξίζει να φωτογραφηθεί. Οι πιο νέοι και τολμηροί κάνουν βουτιές από τον ψηλό βράχο, δραστηριότητα που σαφώς απαιτεί προσοχή και δεν ενδείκνυται για παιδιά δίχως επίβλεψη.

Στην παραλία Γκιόλα, η θερμοκρασία του νερού είναι ψηλότερη από ότι στη θάλασσα, ενώ τα χρώματα του νερού εναλλάσσονται από ανοιχτό γαλάζιο, μέχρι σμαραγδί και σκούρο πράσινο. Το μαγευτικό τοπίο συμπληρώνεται μαγικά από τη θέα προς το ακατοίκητο νησί Παναγιά ή Αστιριώτικο, το οποίο σύμφωνα με τον μύθο κατοικείται από Σειρήνες.

Πώς θα φτάσεις στην Γκιόλα

Για να φτάσεις στην Γκιόλα, θα πρέπει να ακολουθήσεις το δρόμο από τα Λιμενάρια προς Αστρίς, μέχρι το Aeria Hotel. Περίπου 100 μέτρα μακριά υπάρχει μια πινακίδα για να στρίψεις δεξιά στον χωματόδρομο τον οποίο ακολουθείς για 2 με 3 περίπου χιλιόμετρα. Όταν βρεθείς στο αδιέξοδο με δέντρα, θα πρέπει να παρκάρεις το αμάξι ή τη μηχανή σου και να φοράς τα αθλητικά σου παπούτσια.
Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θα πρέπει αυτή η μικρή ταλαιπωρία να σε αποτρέψει από το να πεις το «ναι» σε μια επίσκεψη στην Γκιόλα. Κι αυτό, διότι από την ώρα που θα πατήσεις το πόδι σου στην ακτή, θα αντιληφθείς πως πρόκειται για ένα από τα μέρη που αξίζει να δεις έστω για μια φορά στη ζωή σου.

Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο;
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Θάσοςειδήσεις τώραπαραλία