Travel|30.07.2022 07:30

Για ηρεμία, χαλάρωση και νυχτερινή ζωή χωρίς πολύ κόσμο: Το νησί-απάντηση σε εκείνους που σνομπάρουν τα outsiders

Newsroom

Ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο, στην πιο ανατολική πλευρά του Αιγαίου, βρίσκεται μια μικρή συστάδα νησιών με άγρια ομορφιά και ήρεμη ζωή, που ενώ έχεις ακούσει το όνομά τους, πιθανότατα να μην ξέρεις πολλά πράγματα.

Οι Φούρνοι -ή πιο σωστά, οι Φούρνοι Κορσεών- βρίσκονται μια ανάσα μακριά από την Ικαρία και αποτελούνται από πολλά μικρά νησάκια. Διαθέτουν πολλές δαντελωτές ακτές με κολπίσκους και ορμίσκους που εξασφαλίζουν στους λουόμενους μπάνιο μακριά από την πολυκοσμία, ενώ παλιά ήταν το λημέρι των πιο επικίνδυνων πειρατών της Μεσογείου.

Τις διακοπές σου μπορείς να τις απολαύσεις στο πιο μεγάλο νησί του συμπλέγματος, στους Φούρνους, με την προϋπόθεση πως μεγαλύτερή σου επιθυμία είναι η ηρεμία, οι ανέμελες στιγμές μακριά από τον… πολιτισμό και οι υπέροχες, μα παράλληλα ήσυχες παραλίες.

Η Χώρα των Φούρνων είναι το hotspot - μέρος συνάντησης τουριστών και ντόπιων και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σφύζει από ζωή. Εκεί θα βρεις όμορφα καφενεδάκια, μαγαζιά για φαγητό και όλα εκείνα που χρειάζεσαι για τη νυχτερινή σου διασκέδαση, έχοντας επιλέξει ένα μέρος που αν και ήρεμο, δεν κοιμάται νωρίς.

Οι παραλίες των Φούρνων

Όπως θα περίμενες, οι περισσότερες παραλίες των Φούρνων είναι ανοργάνωτες, όμως αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει, αρκεί να έχεις προνοήσει και να έχεις μαζί σου ομπρέλες, καρεκλάκια και όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεγελάσεις την πείνα σου.
Η πιο διάσημη παραλία των Φούρνων είναι η Χρυσομηλιά, μια απάνεμη ακτή με ρηχά πεντακάθαρα νερά, ό,τι πρέπει για κολύμπι με μικρά παιδιά. Στην άκρη της θα συναντήσεις δυο μικρές ταβερνούλες.

Το Καμάρι είναι η αγαπημένη παραλία των ντόπιων και των Ικαριωτών και σίγουρα ρωτώντας κάποιον από αυτούς, εκεί θα σε στείλουν για μπάνιο ως πρώτη επιλογή. Νερά καταγάλανα, άμμος χρυσή και μια ολόκληρη αρχαία πολιτεία στον βυθό, ο οποίος αξίζει και με το παραπάνω να τον εξερευνήσεις, οπότε πάρε μάσκα.

Η νεολαία του νησιού αγαπάει την Ψιλή Άμμο και το μικρό beach bar της είναι ένας από τους κυριότερους λόγους. Ομπρέλες, ξαπλώστρες και ρηχά νερά θα κάνουν την εμπειρία πιο ξεκούραστη και θα σου χαρίσουν τα vibes Αιγαίου που ίσως να σου έχουν λείψει.

Τέλος, μην παραλείψεις να δεις την πιο εντυπωσιακή παραλία των Φούρνων, το ξακουστό Πετροκοπιό. Τα νερά στην ακτή είναι γαλαζοπράσινα και το φόντο καλύπτουν λευκά, τεράστια βράχια. Για να φτάσεις στην πανέμορφη παραλία θα πρέπει να περπατήσεις ένα μονοπάτι ή να μπεις στη βαρκούλα από το λιμάνι, που κάνει καθημερινά πολλά δρομολόγια.

Σου λείπει η ηρεμία, η χαλάρωση και τα ειδυλλιακά νερά μακριά από τη βαβούρα των δημοφιλών νησιών; Οι Φούρνοι είναι ό,τι πρέπει για εσένα.

φούρνοιειδήσεις τώρα