Travel|31.07.2022 07:30

Παραλίες με σμαραγδένια νερά, η φθηνότερη αστακομακαρονάδα της Ελλάδας: Το νησί-outsider των Σποράδων που θα ευχόσουν να γνώριζες νωρίτερα

Newsroom

Μπορεί ακούγοντας το όνομα «Σποράδες» το μυαλό όλων μας μοιραία να πηγαίνει στην κοσμοπολίτισσα Σκιάθο και στις εξωτικής ομορφιάς Αλόννησο και Σκόπελο, όμως οι πιο «εναλλακτικοί» παραθεριστές, επιμένουν να προτιμούν ένα άλλο, σαφώς αδικημένο νησάκι του συμπλέγματος.

Ο λόγος για τη Σκύρο, το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Σποράδων, το οποίο στέκει ακριβώς στο κέντρο του Αιγαίου. Η Σκύρος αποτελεί εκλεκτό προορισμό για ήρεμες διακοπές κοντά στην Εύβοια και την Ηπειρωτική Ελλάδα. Θάλασσες που κόβουν την ανάσα, πεντανόστιμο νησιώτικο φαγητό, βόλτες μέσα στη φύση, όλα θα τα βρεις σε αυτή την μικρή γαλαζοπράσινη κουκίδα.

Οι παραλίες της Σκύρου

Οι ακτές του νησιού ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, μιας και το νησί προσφέρει πληθώρα επιλογών, για κάθε γούστο. Οι περισσότερες από αυτές είναι ανοργάνωτες, σε όλες όμως θα βρεις σκιά για να απολαύσεις τη θέα, τον καφέ και το βιβλίο σου προστατευμένος από τον ήλιο, μέχρι αργά το απόγευμα.

Μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Σκύρου είναι ο Άγιος Πέτρος. Καταγάλανα νερά, άμμος ξανθή και λευκά βοτσαλάκια, σε συνδυασμό με ψηλά πεύκα, συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο που θα σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε εξωτικό νησί. Αν αγαπάς την οργάνωση και την άνεση, μάλλον πρέπει να συστηθείς με τον Πεύκο, του ομώνυμου οικισμού, ο οποίος διαθέτει ομπρέλες και beach bar, αλλά και θέα στους κατάφυτους λόφους.

Η Κυρά Παναγιά είναι η αγαπημένη παραλία των οικογενειών, καθώς είναι μεγάλη, αμμουδερή και άνετη, με ρηχά νερά. Σε έναν όμορφο όρμο που περιβάλλεται από πανύψηλα δέντρα, βρίσκεται η Αγαλίπα. Στην ουσία, πρόκειται για δύο παραλίες, με διαυγή νερά. Στη μία εξ’ αυτών βρίσκεται ένα βυθισμένο καΐκι. Οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες και η πρόσβαση γίνεται δια θαλάσσης από το κεντρικό λιμάνι της Σκύρου.

Τέλος, αν ανήκετε σε εκείνους που θέλουν την παραλία να θυμίζει… μπαράκι, δεν έχετε παρά επιλέξετε τον Μώλο. Πρόκειται για μια παραλία αγαπημένη στη νεολαία, με beach bars που χαρίζουν ρυθμό και εστιατόρια.

Στην Σκύρο… θα φας καλά

Αν μέχρι σήμερα δεν είχες την τύχη να επισκεφτείς τη Σκύρο, τη λεπτομέρεια αυτή δεν την γνωρίζεις, όμως με το που πατήσεις το πόδι σου στο νησί, θα αντιληφθείς πως η Σκύρος είναι ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός. Μην ξεχάσεις να φας αστακομακαρονάδα, πιάτο που θεωρείται σήμα κατατεθέν εστιατόρια του νησιού. Παραδόξως, θα τη βρεις σε πολύ καλές τιμές. Το κατσικάκι, η λαδόπιτα και η μυζήθρα είναι κάποια ακόμα εδέσματα της Σκύρου που πρέπει να δοκιμάσεις.

Το απόλυτο αξιοθέατο της Σκύρου

Για να πεις πως έχεις δει την Σκύρο ολοκληρωτικά, πάντως, θα χρειαστεί να κάνεις εκδρομή με το καραβάκι στις νησίδες γύρω της. Σαρακηνό, Σκυροπούλα και Βάλαξα θα σου δώσουν εικόνες από πανέμορφα νερά, ενώ στις σπηλιές θα δεις και υπέροχους σταλακτίτες.
Για καλή μας τύχη, το νησί απευθύνεται σε λίγους και καλούς, γι’ αυτό αν ακόμα αναζητάς τον ιδανικό προορισμό για τις διακοπές του Αυγούστου, προλαβαίνεις να κλείσεις εισιτήρια…