Travel|29.08.2022 07:30

Χαμηλότερες τιμές, μαγευτικές παραλίες: Τα 2+1 ιδανικά νησιά για διακοπές τον Σεπτέμβρη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Σκόπελος / Unsplash
Σπέτσες / Unsplash
Σκόπελος /  Unsplash
Σίφνος / Unsplash

Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει -ημερολογιακά τουλάχιστον- όμως όλοι γνωρίζουμε πως έχουμε τουλάχιστον ενάμιση μήνα μπροστά μας με πολλή ζέστη και λαμπερές, ηλιόλουστες ημέρες. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που επιλέγουν να παίρνουν την άδειά τους τον Σεπτέμβρη και δεν έχεις βρει ακόμα το μέρος που θα επισκεφτείς, εδώ σου παρουσιάζουμε τα 3 νησιά που τον Σεπτέμβρη αναμένουν να χαρίσουν στους επισκέπτες τους την πιο ήρεμη και όμορφη εκδοχή τους.

Εξάλλου, όλοι ξέρουν πως από εδώ και πέρα που οι παραθεριστές γυρίζουν σιγά-σιγά στις μεγαλουπόλεις, κάθε τόπος μοιάζει ομορφότερος, οι τιμές πέφτουν και οι θάλασσες είναι πιο ζεστές και ήρεμες.
Για ποιον λόγο να μην ξεκινήσεις τώρα τις καλοκαιρινές διακοπές λοιπόν;

Σίφνος

Όσοι αγαπούν τις Κυκλάδες λένε πως η Σίφνος είναι ένα από τα πληρέστερα ελληνικά νησιά. Όμορφες παραλίες -οργανωμένες και μη-, πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό και καταλύματα που ακόμα και φέτος διατηρούν χαμηλές τιμές σε σχέση με τα άλλα νησιά, δημιουργούν ένα άκρως δελεαστικό πακέτο διακοπών, κυρίως τον Σεπτέμβρη.
Η Χώρα της Σίφνου, η Απολλωνία, είναι μαγική και οι βόλτες στα ολόλευκα σοκάκια της θα σε ξετρελάνουν. Μία βόλτα για ποτό στο Κάστρο είναι επιβεβλημένη και θα σου χαρίσει εικόνες με θέα μοναδική. Η όμορφη Σίφνος, αρχοντική και πάντα με ποιοτικό τουρισμό, ζει πολύ δυνατά μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη, μήνας που θεωρείται ο καλύτερός της.

Σκόπελος

Από τα νησιά των Σποράδων, εκείνο που είναι πιο όμορφο από ποτέ στο τέλος του καλοκαιριού, είναι η Σκόπελος. Το καταπράσινο νησί της χαλαρότητας και της ηρεμίας, επιλέγεται κατά κύριο λόγο από οικογένειες, οπότε τον Σεπτέμβρη μοιραία αδειάζει σε σημαντικό βαθμό.

Τότε είναι η καλύτερη περίοδος για να απολαύσεις την Σκόπελο με την ησυχία σου και να χαρείς τη φύση της, τα σμαραγδένια νερά της, αλλά και τα χωριά της που θα σε ταξιδέψουν σε παλιές εποχές.
Φρόντισε να μείνεις στη Χώρα, οικισμός που χαρακτηρίστηκε «παραδοσιακός» το 1978 με προεδρικό διάταγμα, και να ανακαλύψεις τα επιβλητικά αρχοντικά της, τα διατηρητέα κτίρια και την καταπληκτική της αρχιτεκτονική.

Σπέτσες

Οι Σπέτσες έχουν την τιμητική τους κάθε καλοκαιρινή σεζόν κυρίως λόγω της κοντινής απόστασης που έχει το νησί από την Αθήνα. Αλλά και για το γεγονός πως μπορείς να φτάσεις εκεί ακόμα και οδικώς. Εάν λοιπόν προτιμάς ήρεμες διακοπές αλλά παράλληλα θέλεις να έχεις και την επιλογή της έντονης διασκέδασης, μη σκεφτείς δεύτερη φορά για να κλείσεις κατάλυμα στις Σπέτσες.

Στο άκρως κοσμοπολίτικο νησί, είναι σαν να έχει λάβει χώρα μια συμφωνία μεταξύ ντόπιων και τουριστών, πως το καλοκαίρι δεν φεύγει πριν να έρθουν τα μέσα του Οκτώβρη.
Για διακοπές σαν του Αυγούστου, λοιπόν, τα τρία αυτά νησάκια επιβάλλεται να μπουν (και) στη δική σου λίστα των must-visit προορισμών…

ειδήσεις τώραΣίφνοςδιακοπέςΣπέτσεςΣκόπελος