Travel|31.08.2022 07:30

Βουνό και θάλασσα: Ο ιδανικός προορισμός για ένα post summer διήμερο απέχει 2,5 ώρες απ’ την Αθήνα

Newsroom

Μπορεί το καλοκαίρι να μας αποχαιρετά σιγά-σιγά δίνοντας τη θέση του στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, όμως η ανάγκη μας για ξεκούραστα διήμερα και απολαυστικές εξορμήσεις επιβάλλονται για να ξεκινήσουμε με ορμή τη νέα σεζόν που απλώνεται μπροστά μας.

Ένα μέρος που φημίζεται για τις ομορφιές του, τον υπέροχο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, αλλά και τη μικρή του απόσταση από την Αθήνα είναι η μαγευτική Ναύπακτος.

Η Ναύπακτος αποτελείται από την παραλιακή πόλη της, αλλά και τα ορεινά χωριά της με θέα σε απαράμιλλα φυσικά τοπία, τα οποία «βουλιάζουν» από κόσμο κάθε Σαββατοκύριακο του χειμώνα.

Αυτή την «ενδιάμεση» εποχή, όμως, δεν θα ήταν ψέμα αν λέγαμε πως η Ναύπακτος είναι στα καλύτερά της, καθώς μπορεί να σου εξασφαλίσει όλα όσα αναζητάς συνδυάζοντας την ηρεμία με τη διασκέδαση.

Το Ενετικό Λιμάνι και η Καστροπολιτεία

Ένα από τα σημεία της Ναυπάκτου που δεν πρέπει να χάσετε είναι το Ενετικό Λιμάνι, στο οποίο έλαβε χώρα μία από τις σημαντικότερες μάχες στην Ευρώπη κατά των Οθωμανών, η Ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571. Ιδανική κίνηση, είναι το να συνδυάσεις την περιήγησή σου με μια βόλτα στα στενά σοκάκια γύρω από το Λιμάνι.

Από το διάσημο Κάστρο της Ναυπάκτου, δύο βραχίονες διασχίζουν κάθετα την πόλη και φτάνουν ως τη θάλασσα. Τα τέσσερα τείχη χωρίζουν την πόλη σε πέντε διαζώματα, ενώ η θέα από το Κάστρο είναι καταπληκτική.

Το άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Φρόντισε να μην πιαστείς αδιάβαστος σχετικά με τη σχέση του Μιγκέλ ντε Θερβάντες και την Ναύπακτο. Ο διάσημος συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» υπηρέτησε ως υπαξιωματικός του ισπανικού στρατού και το 1571 πολέμησε με το πλοίο Μαρκέσα τους Οθωμανούς στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Ο Ισπανός συγγραφέας έφερε βαρύτατο τραύμα στο στήθος και το χέρι του, το οποίο έμεινε παράλυτο έκτοτε. Στο Ενετικό Λιμάνι, μέχρι σήμερα τιμώνται όλοι όσοι πολέμησαν στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Για βόλτα στα ορεινά χωριά

Η ορεινή Ναυπακτία είναι το μέρος που θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για βόλτες σε γραφικά χωριά, βουνό, μυρωδιά τζακιού και ταβέρνες για κρεατικά. Τα πιο ενδιαφέροντα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας είναι ο Πλάτανος, η Άνω Χώρα και η Ελατού, τα οποία είναι χτισμένα μέσα στα πεύκα και το πράσινο.

Από την πόλη της Ναυπάκτου θα χρειαστεί να οδηγήσεις μέχρι τα χωρία μία περίπου ώρα σε έναν ανηφορικό δρόμο, με αρκετές στροφές. Ωστόσο, ο προορισμός και η θέα θα σε αποζημιώσουν και θα σε κάνουν να ξεχάσεις ήδη από τα πρώτα λεπτά την όποια ταλαιπωρία.

Θάλασσα, βουνό, ιστορία, αίσθηση νησιού και παράλληλα ορεινού χωριού σε μια πόλη που είναι ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου και ιδιαίτερα για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις που δεν ξέρουμε πού ακριβώς θέλουμε να πάμε.
Αν δεν μπει, λοιπόν, η Ναύπακτος στη λίστα των ιδανικών φθινοπωρινών προορισμών, τότε ποια;

Ναύπακτοςειδήσεις τώρα