Travel|08.09.2022 07:30

Πόρτο Γερμενό: Στο φρούριο και τον Αη Γιώργη Αιγοσθένων

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Βασίλης Ανδριτσάνος/carnetdevoyage.gr
Βασίλης Ανδριτσάνος/carnetdevoyage.gr
Βασίλης Ανδριτσάνος/carnetdevoyage.gr
Βασίλης Ανδριτσάνος/carnetdevoyage.gr

Ο δρόμος για το Πόρτο Γερμενό είναι ελικοειδής και ανηφορικός. Τα ελατοδάση του Κιθαιρώνα δίνουν ανάσα ζωής κι είναι χάρμα οφθαλμών. Τα Αιγόσθενα όπως είναι η αρχαία ονομασία της περιοχής -που σημαίνει δυνατό κύμα- δεν διαθέτουν μόνο όμορφες παραλίες. Αλλά διαδρομές με μνημεία που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε εποχές αλλοτινές. Ο Βασίλης Ανδριτσάνος μαγεύτηκε από το αρχαίο Φρούριο και τον Αη Γιώργη κι αφέθηκε στην ομορφιά της. Κι όλα αυτά λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα.

Κατηφορίζω προς το Πόρτο Γερμενό για μια βουτιά. Εδώ και ώρα έχω βγει από την Εθνική οδό και έχω πάρει τον επαρχιακό δρόμο που άλλοτε είναι καταπράσινος, άλλοτε πάλι μαύρος από τις πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει μέρος του βουνού…

Δεν γνώριζα την ύπαρξη του αρχαίου φρουρίου των Αιγοσθένων, οπότε όταν έσκασε… μύτη κυριολεκτικά μπροστά μου, δεν είχα άλλη επιλογή παρά να το επισκεφθώ. Πάρκαρα κάτω από τον ίσκιο των ελιών και αρχικά νόμιζα πως δεν ήταν επισκέψιμο, βρήκα όμως μια παλιά πέτρινη πύλη και μπήκα μέσα (η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη).

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Πόρτο Γερμενόειδήσεις τώρα