Travel|15.09.2022 07:30

Μία ώρα απ’ την Αθήνα, χαμηλές τιμές: Αυτόν τον Σεπτέμβρη όλα οδηγούν στο Αλεποχώρι

Newsroom

Ανάμεσα στην Ψάθα και το Πόρτο Γερμενό, βρίσκεται ένα χωριό που μπορεί να έχει μείνει στη σκιά των πιο διάσημων γειτόνων του, ωστόσο αξίζει την προσοχή σου ειδικά μετά το τέλος του καλοκαιριού που η ζωή εκεί κυλά τόσο μα τόσο διαφορετικά.

Περίπου μία ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και παίρνοντας τον δρόμο για την Κόρινθο, θα συναντήσεις το όμορφο Αλεποχώρι, έναν τόπο ό,τι πρέπει για μονοήμερες εξορμήσεις λίγο πριν η ψύχρα αρχίσει να μας… κλείνει στο σπίτι ή στην καλύτερη περίπτωση, σε κάποιο χουχουλιάρικο cafe.

Βοτσαλωτές παραλίες, εκτάσεις μέσα στο πράσινο και ουζερί σα βγαλμένα από άλλη εποχή, κατατάσσουν το Αλεποχώρι στη λίστα με τα μέρη εκείνα που αξίζουν μια επίσκεψη τα Σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη και -γιατί όχι;- και του Οκτώβρη, προκειμένου να παρατείνουμε όσο γίνεται το καλοκαίρι.

Για μπάνιο στην Αλμύρα

Πολύ κοντά στο Αλεποχώρι βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες του Κορινθιακού, η Αλμύρα. Η Αλμύρα είναι μια μικρή αμμουδιά με ψιλό βοτσαλάκι και καταπράσινα, κρυστάλλινα νερά. Στο πιο μεγάλο μέρος της είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και beach bar, ωστόσο υπάρχει και σημείο για να απολαύσεις το μπάνιο σου πιο απομονωμένα με την ψάθα και την πετσέτα σου κάτω από τα δέντρα. Δεν θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου ομπρέλα, ενώ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τον πολύ κόσμο ή τη φασαρία. Η παραλία, βλέπεις, παραμένει σχετικά άγνωστη στους περισσότερους, γεγονός που της χαρίζει έξτρα πόντους.

Η… μυστήρια Μαυρολίμνη

Πολύ κοντά στο Αλεποχώρι, βρίσκεται η δημοφιλής Μαυρολίμνη Λουτρακίου, μια έκταση 30 στρεμμάτων που χωρίζεται με φυσικό φράγμα από τη θάλασσα. Δημιουργήθηκε από τον μεγάλο σεισμό των Αλκυονίδων το 1981 και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακριά από το Αλεποχώρι προς τον Σχίνο. Ενώ οι προειδοποιητικές πινακίδες καθιστούν σαφές πως απαγορεύεται το κολύμπι, δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να τη δεις και να περπατήσεις γύρω της. Λέγεται πως στη Μαυρολίμνη κάποτε είχε φτάσει ο γιος του Ζαν Υβ Κουστώ, ώστε να διαπιστώσει το βάθος της, που μέχρι σήμερα αποτελεί μυστήριο…

Η Παραλία του Αλεποχωρίου

Και αφού κάνεις μια βόλτα στα παραπάνω μέρη, μη χάσεις την ευκαιρία γία μία (ακόμα) βουτιά στη βοτσαλωτή παραλία του Αλεποχωρίου. Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία γεμάτη λευκά βότσαλα, κάποιες ξαπλώστρες και πολύ χώρο για να στρώσεις την πετσέτα σου. Φρόντισε να βρεθείς εκεί και απόγευμα, ώστε να απολαύσεις το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που χαρίζει το τοπίο. Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που τολμούν και το βραδινό μπάνιο, μιας και όταν πέφτει ο ήλιος ο Κορινθιακός Κόλπος είναι στα καλύτερά του.
Γιατί να επιλέξεις το Αλεποχώρι; Διότι απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα, αλλά παρόλα αυτά σου δίνει την αίσθηση πως έχεις αλλάξει τόπο με τις εικόνες που απλόχερα σου χαρίζει. Την ίδια ώρα, αποτελεί μία ιδιαιτέρως προσιτή σε οικονομικό επίπεδο λύση για τις τελευταίες αποδράσεις του καλοκαιριού, με τις τιμές στα ταβερνάκια και τα ουζερί να κυμαίνονται σε επίπεδα Αθήνας.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το αυτοκίνητό σου και καλή παρέα για να κάνεις τον Σεπτέμβρη να... μυρίσει καλοκαίρι σα να ήταν Ιούλιος!

ειδήσεις τώραεκδρομήΑλεποχώρι