Travel|18.09.2022 07:30

2+1 παραλίες με αμμουδιά κοντά στην Αττική για τα τελευταία μπάνια του Σεπτέμβρη

Newsroom

Βρισκόμαστε στην καρδιά του Σεπτέμβρη, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε επιστρέψει στη βάση μας, τα σχολεία άνοιξαν, όμως σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, έρχονται υψηλές θερμοκρασίες και καύσωνας που… θα μας στείλει ξανά στις παραλίες.

Αυτό σημαίνει πως παρά το γεγονός πως πασχίζουμε να συνηθίσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα, το καλοκαίρι μας καλεί για ακόμα μία εξόρμηση για μπάνιο όπου κι αν βρισκόμαστε.

Αν δεν θες να απομακρυνθείς πολύ από το κέντρο της Αθήνας και αναζητάς μία παραλία κοντά στο σπίτι σου για να πας το πρωί και να γυρίσεις το βράδυ, εδώ σου παρουσιάζουμε τις τρεις καλύτερες επιλογές.
Παραλίες με άμμο, λιγότερο από μία ώρα από την Αθήνα, για να τις δεις και να επιλέξεις σε ποια θα κάνεις τα τελευταία μπάνια του καλοκαιριού.

#1 Καβούρι

Μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, θα συναντήσεις το γνωστό και αρκετά παρεξηγημένο Καβούρι. Μπορεί η γνώμη που έχεις να είναι πως η συγκεκριμένη παραλία έχει πολυκοσμία και βαβούρα, αλλά αξίζει να μάθεις πως αυτήν την εποχή δεν θα ταλαιπωρηθείς καθόλου, ιδιαίτερα αν βρεις τα πιο ερημικά και απόκρυφα σημεία της.

Άμμος, ρηχά και καθαρά νερά και ένα νησάκι στην απέναντι πλευρά για να βάλεις στόχο να το φτάσεις, συνθέτουν το πορτραίτο μιας επιλογής που δεν θα σε απογοητεύσει. Πάρε μαζί σου καλή παρέα, φρόντισε να προμηθευτείς μπίρες και να είσαι εκεί μέχρι το απόγευμα, για να δεις ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της πόλης.

#2 Ανάβυσσος

Μία ακόμα παρεΐστικη παραλία, με λιγότερο κόσμο όμως, είναι και αυτή της Αναβύσσου. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδερή ακτή με γαλάζια νερά, που αγαπιέται ιδιαίτερα από τους Αθηναίους, ειδικά αυτή την εποχή.

Το περίπτερο απέναντι από την παραλία, θα σου εξασφαλίσει τα απαραίτητα οπότε με καλή διάθεση θα μείνεις εκεί μέχρι αργά το βράδυ. Αυτή την εποχή το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα ενοχληθείς ιδιαίτερα από άλλους λουόμενους, παρά μόνο από τους φανατικούς της συγκεκριμένης ακτής που βρίσκονται εκεί καθημερινά για μπάνιο.

#3 Σχινιάς

Αν είστε ερωτευμένοι, φρέσκο ζευγάρι ή θέλετε να ανανεώσετε τη σχέση σας, ξεχάστε όσα διαβάσατε παραπάνω και πάρτε τον δρόμο προς τα Πεύκα του Σχινιά.

Μια αμμουδερή παραλία, ρηχά νερά ό,τι πρέπει για βουτιές το βράδυ και το δάσος που την «αγκαλιάζει» χαρίζουν μία μοναδική αίσθηση και ατμόσφαιρα στο μέρος. Σημαντικό είναι πως εκεί τα αστέρια είναι πιο φωτεινά από οπουδήποτε αλλού, αφού η παραλία βρίσκεται πολύ μακριά από τα φώτα της πόλης.
Πάρε μαζί σου φακό, σνακ, αναψυκτικά και το έτερον ήμισυ και σπεύσε για ένα νυχτερινό μπάνιο που θα θυμάσαι για πάντα.

Τρεις παραλίες μέσα στην καρδιά της Αττικής, η καθεμιά για τον δικό της λόγο, κερδίζουν τον Σεπτέμβρη μας και μας καλούν για βουτιές για να μην τελειώσει ποτέ η καλοκαιρινή μας διάθεση.
Πήρες την απόφασή σου ή… μπερδεύτηκες;

Αυτό το Σαββατοκύριακο, πάντως, είναι καταπληκτική ιδέα για βουτιές…

ειδήσεις τώραΑνάβυσσοςΣχινιάςΚαβούρι