Travel|19.09.2022 08:10

Μάλτα: Των ιπποτών και των περαστικών

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Μάλτα: Των ιπποτών και των περαστικών
Μάλτα: Των ιπποτών και των περαστικών
Μάλτα: Των ιπποτών και των περαστικών
Μάλτα: Των ιπποτών και των περαστικών

Το αντίπαλον δέος της Ρόδου. Ένα λιλιπούτειο νησιωτικό κράτος που γνώρισε διάφορους κατακτητές στο πέρασμα των αιώνων. Καρχηδόνιοι, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Άραβες, Νορμανδοί άφησαν το στίγμα τους στο αρχιπέλαγος των επτά νησιών, ενώ καθόρισαν την πορεία της Μάλτας οι Ιωαννίτες Ιππότες. Από το 1800 και μετά η Μάλτα πέρασε στην τότε Βρετανική αυτοκρατορία μέχρι το 1964 που ανεξαρτητοποιήθηκε. Ο Βασίλης Ρούβαλης μας ξεναγεί με τον ιδιαίτερο του τρόπο σε αυτή τη δημοφιλή γωνιά της Μεσογείου, βλέποντας μέσα από την ομορφιά, την ιστορία και τους ανθρώπους.

Τo νησί διατηρεί όλα τα ονόματα του παρελθόντος του. Όπως ακόμη, τη μνήμη από τους παλιούς κτήτορες, τους περαστικούς πολιορκητές, τους ανήσυχους ανθρώπους της Μεσογείου όπου εδώ έβρισκαν –και μάλλον εξακολουθούν ν’ αναζητούν– ένα απάγκιο της πελαγίσιας διαδρομής τους στις δύο λεκάνες της κλειστής θάλασσας.

Δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαία η γαλαζωπή αλμύρα στο νερό, ούτε και ο ήλιος που κρύβει την όποια δυνατότητα στο μάτι να «διασχίσει» τον ορίζοντα για να φθάσει είτε προς τα νότια της Σικελίας είτε τη Λιβύη και την Τυνησία είτε, πιο ανατολικά, τις ακτές της Πελοποννήσου. 

Φωτογραφίες: Bασίλης Ρούβαλης/carnetdevoyage.gr

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr

https://carnetdevoyage.gr/malta-to/

ειδήσεις τώραταξίδιΜάλτα