Travel|20.09.2022 07:30

Ορκίζεσαι πως βρίσκεσαι σε ιταλικό χωριό: Η παραθαλάσσια πόλη-παραμύθι της Ισπανίας που «γέννησαν» οι Βίκινγκς

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Κουδιγιέρο / Unsplash
Κουδιγιέρο / Unsplash
Κουδιγιέρο / Unsplash

Η Ισπανία για τους Έλληνες θα αποτελεί πάντα διακαή ταξιδιωτικό πόθο ως ένας από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τη Βαρκελώνη, τη Σεβίλλη και τη Μαδρίτη να επιμένουν να κερδίζουν τα μεγαλύτερα κομμάτια της τουριστικής πίτας, μιας και ανέκαθεν αποτελούσαν τις πλέον αγαπημένες μεγαλουπόλεις των τουριστών.

Αν όμως σε ελκύουν οι πιο άγνωστες πόλεις της κάθε χώρας, ή αν έχεις ήδη γευτεί την Ισπανία με το κουτάλι και σκέφτεσαι πως ήρθε ο καιρός να γνωρίσεις κάτι νέο και διαφορετικό, ξέρουμε ακριβώς πού πρέπει να βρεθείς φέτος το φθινόπωρο.

Ο λόγος για το μικρό και γραφικό Κουδιγιέρο, ένα όμορφο λιμανάκι με πολύχρωμα σπιτάκια και μια θρυλική ιστορία που το ακολουθεί και του χαρίζει φοβερή ατμόσφαιρα.

Το Κουδιγιέρο είναι μία μικρή παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Αστουρίας, στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας. Η τοποθεσία της είναι καταπληκτική, καθώς «φωλιάζει» στις πλαγιές ενός ψηλού βουνού, μέσα στο πυκνό δάσος, αλλά παράλληλα βρέχεται από τα νερά του παγωμένου Ατλαντικού ωκεανού.

Το Κουδιγιέρο και οι Βίκινγκς

Το φυσικό κάλλος και η αρχιτεκτονική του Κουδιγιέρο δεν είναι οι μοναδικοί λόγοι που το καθιστούν τόσο ενδιαφέρον, αφού η πόλη κρύβει και μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω της. Σύμφωνα με τον θρύλο, το Κουδιγιέρο είναι απόλυτο δημιούργημα των Βίκινγκς.

Όπως οι ντόπιοι επιμένουν μέχρι σήμερα, ο τόπος τους είναι το μοναδικό αυθεντικό κομμάτι γης σε ολόκληρη την Ισπανία, καθώς οι υπόλοιπες περιοχές αποτελούν «κατακτημένη γη».

Το Κουδιγιέρο της Ισπανίας που μοιάζει με… Ιταλία

Οι πολυταξιδεμένοι Ευρωπαίοι που φτάνουν στο Κουδιγιέρο, από την πρώτη ματιά αντιλαμβάνονται πως αυτό τον τόπο κάπου, κάπως τον έχουν ξαναδεί. Το ονειρικό τοπίο που θυμίζει κάτι από καρτ ποστάλ ακτής της Μεσογείου, με τα πολύχρωμα σπίτια, την καταπληκτική κεντρική πλατεία και το τοπίο με το παραμυθένιο σκηνικό, να μοιάζει ιδιαίτερα με τη διάσημη Ακτή Αμάλφι της Ιταλίας.

Στη μικρή χρωματιστή πόλη, θα φας καταπληκτικά θαλασσινά σε πολύ καλές τιμές, θα πιείς παραδοσιακό ισπανικό κρασί από μικρούς παραγωγούς και θα θαυμάσεις τους κήπους των κεραμιδοσκέπαστων σπιτιών της. Η πόλη είναι ιδανική για μια τριήμερη εξόρμηση ξεκούρασης και ρομάντζου, μιας και αν αγαπάς έντονη ζωή και νυχτερινές εμπειρίες, μάλλον θα πρέπει να επιλέξεις κάποιον άλλον προορισμό!

Πώς θα φτάσεις στο Κουδιγιέρο

Προτίμησε να επισκεφτείς το Κουδιγιέρο το φθινόπωρο, όπου θα το συναντήσεις στην καλύτερη και πιο ήρεμη τουριστικά εκδοχή του. Για να βρεθείς στα σοκάκια του θα πρέπει να πετάξεις μέχρι τη Μαδρίτη και στη συνέχεια με εσωτερική πτήση στο Οβιέδο της Αστουρίας.

Από εκεί θα χρειαστούν μόνο 45 λεπτά οδικώς για να φτάσεις στο πανέμορφο Κουδιγιέρο.
Δεν είπαμε πως είναι το πιο απλό και εύκολο ταξίδι που μπορείς να κάνεις, είπαμε όμως πως αξίζει απόλυτα τον κόπο και τον χρόνο σου.

Γιατί την πόλη αυτή μπορεί να μην την είχες καν ακουστά μέχρι σήμερα, αλλά αν την επισκεφτείς, θα σου μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό…

Ισπανίαειδήσεις τώρα