Travel|23.09.2022 07:30

Φθηνά αεροπορικά, συμφέρουσα διαμονή: Τρεις οικονομικές ευρωπαϊκές πόλεις για value for money φθινοπωρινά τριήμερα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Μάλτα/unsplash
Κρακοβία/unsplash
Βουδαπέστη/unsplash

Μπορεί το καλοκαίρι να μας αποχαιρετά αργά και βασανιστικά, όμως η ψυχολογία μας δεν πρέπει να… πάρει την κατιούσα ενόψει του χειμώνα. Και αν υπάρχει κάτι που μπορεί να πάρει μακριά την κακοκεφιά αυτής της μετάβασης, αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το να κανονίσουμε ένα φθινοπωρινό ταξίδι στο εξωτερικό.

Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά οι μήνες που βρίσκουμε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, γι’ αυτό μη χάσεις την ευκαιρία τώρα κιόλας να κανονίσεις την… ευρωπαϊκή σου εξόρμηση.

Ακόμα και αν τα οικονομικά σου δεν επιτρέπουν σπατάλες τέτοιες εποχές, πρέπει να μάθεις πως ένα σωστά και έξυπνα κανονισμένο ταξίδι στο εξωτερικό, μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο οικονομική λύση ακόμα και σε σχέση με ένα Σαββατοκύριακο σε έναν δημοφιλή ελληνικό προορισμό.

Αρκεί απλά να κινηθείς άμεσα και να κάνεις μία σωστή ταξιδιωτική έρευνα.

Εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για εσένα, είναι να σου παρουσιάσουμε τρεις πανέμορφες ευρωπαϊκές πόλεις που θα βρεις στην καλύτερη εκδοχή τους το φθινόπωρο και τις οποίες για να απολαύσεις δεν θα χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, ούτε σε ό,τι αφορά στα εισιτήρια, ούτε στη διαμονή, ούτε στο φαγητό και τη ζωή στο σύνολό της.

Ιδού οι τρεις value for money πόλεις της Ευρώπης που αυτό το φθινόπωρο αποτελούν άκρως οικονομικές επιλογές:

#1 Βουδαπέστη (Ουγγαρία)

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας είναι ένα αρχιτεκτονικό όνειρο. Μια βόλτα ανάμεσα στα νεοκλασικά και μπαρόκ κτίρια της πόλης, θα σε κάνει να πιστέψεις πως ζεις ένα πραγματικό ταξίδι στον χρόνο. Η Βουδαπέστη ή αλλιώς η «βασίλισσα του Δούναβη» βρίσκεται χτισμένη στις όχθες του ποταμού της και χωρίζει την Βούδα και την Πέστη, για να τις ενώσει ξανά με μια από τις πιο όμορφες και επιβλητικές γέφυρες του κόσμου, τη Γέφυρα των Αλυσίδων.

Η καταπληκτική αρχιτεκτονική της, τα ατελείωτα μνημεία που δεν θα χορταίνεις να φωτογραφίζεις, η πολύχρωμη αισθητική της και η έντονη ζωή της, καθιστούν τη Βουδαπέστη ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα μέρη της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφτείς έστω μία φορά στη ζωή σου!

#2 Βαλέτα (Μάλτα)

Αν μέχρι σήμερα δεν έχεις ταξιδέψει στη πολυπολιτισμική Μάλτα για να την περπατήσεις και να την χαζέψεις σπιθαμή προς σπιθαμή, σίγουρα μέσα από τις φωτογραφίες δεν έχεις καταφέρει να την εκτιμήσεις όσο θα έπρεπε. Η μικρή αυτή χώρα  που έχει πρωτεύουσα την ιδιαίτερη και επιβλητική Βαλέτα, στολίζεται από δέκα κάστρα, έχει καλοκαίρι τον μισό και παραπάνω χρόνο και καλύπτεται από 200 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Οι καστροπολιτείες της Βαλέτας διαθέτουν όμορφα, πλακόστρωτα σοκάκια για περπάτημα, τα οποία χαρίζουν την αίσθηση νησιού και είναι γεμάτα «κρυφά» σημεία που αξίζει να ανακαλύψεις.

Μην υποτιμάς τη Μάλτα, σίγουρα θα σε μαγέψει όταν βρεθείς να χαζεύεις τις πλατείες της.

#3 Κρακοβία (Πολωνία)

Λένε πως είναι η πιο όμορφη πόλη της Πολωνίας, όμως η αλήθεια είναι πως είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Η Κρακοβία είναι μία από τις πιο ξεχωριστές και ιδιαίτερες πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη σώθηκε από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, γεγονός που της εξασφάλισε μεγάλης ιστορικής αξίας μνημεία. Το σκηνικό στην πόλη είναι παραμυθένιο, με το Κάστρο Βαβέλ που φαίνεται σχεδόν από όλη την πόλη να σου κόβει την ανάσα.

Τρεις πόλεις-αριστουργήματα για σένα, λοιπόν, που λαχταράς να κανονίσεις ένα γρήγορο, οικονομικό ταξίδι, χωρίς να κάνεις εκπτώσεις σε ομορφιά και τοπία.

Διάλεξε και πάρε.

ΒουδαπέστηΜάλταΟυγγαρίαειδήσεις τώραΠολωνίαταξίδιαεροπορικά εισιτήρια