Travel|24.09.2022 07:30

Θα εύχεσαι να την γνώριζες απ’ τον Αύγουστο: Η ερημική παραλία με τα καταγάλανα νερά 1,5 ώρα απ’ την Αθήνα για τις τελευταίες βουτιές του φθινοπώρου

Newsroom

Η Κόρινθος πάντα θα μας χαρίζει ανάσες δροσιάς και καλοκαιριού, ακόμα και όταν ο Σεπτέμβρης θα μας εγκαταλείπει δίνοντας τη θέση του στις ψύχρες του φθινοπώρου. Φέτος, όμως, που η ζέστη καλά κρατεί ποτέ δεν είναι αργά για… ένα τελευταίο μπάνιο.

Αν, λοιπόν, αναζητάς μια ερημική παραλία για ήρεμα, απολαυστικά μπάνια το Σαββατοκύριακο, η οποία όμως θα είναι και κοντά στην Αττική, μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις ένα από τα πιο σπουδαία «μυστικά» του Κορινθιακού Κόλπου, ένα «διαμαντάκι» που ακούει στο όνομα Καλογερολίμανο.

Το Καλογερολίμανο είναι ένας μοναδικός κόλπος κοντά στο Σοφικό Κορινθίας, το οποίο απέχει κάτι λιγότερο από 1,5 ώρα από την Αθήνα.

Στην παραλία του Καλογερολίμανου θα κάνεις μπάνιο στην απόλυτη ησυχία, μιας και ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού, η ακτή απολαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο από τους λίγους και εκλεκτούς που τη γνωρίζουν χρόνια.

Πρόκειται για έναν κόλπο με μεγάλα λευκά βότσαλα και γαλανά νερά που «αγκαλιάζεται» από ένα κατάφυτο τοπίο. Τα αλμυρίκια της ακτής μοιάζουν να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και είναι εκείνα που χαρίζουν δροσιά και σκιά στους λιγοστούς λουόμενους.

Στο Καλογερολίμανο μην περιμένεις οργάνωση και πολυτέλειες, αφού το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από το πιο ερημικό νησί. Για να μην ταλαιπωρηθείς, θα πρέπει να έχεις προμηθευτεί τα πάντα από την πόλη – κάτι που δεν πρέπει να παραλείψεις να κάνεις, καθώς με το που θα φτάσεις εκεί δεν θα σου πάει η καρδιά ούτε να επιστρέψεις νωρίς στην πόλη αλλά ούτε και να απομακρυνθείς για να πας για προμήθειες.

Πώς θα φτάσεις

Το μοναδικό αρνητικό στην παραλία του Καλογερολίμανου είναι η απαιτητική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να απολαύσεις τα θεσπέσια νερά της. Στα τελευταία 400 μέτρα ο δρόμος είναι επικίνδυνα στενός και θα πρέπει να οδηγείς πολύ προσεκτικά. Σε καμία περίπτωση, πάντως, αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα. Εξάλλου, οι περισσότερες ερημικές παραλίες έχουν κάποιο βαθμό δυσκολίας σε ό,τι αφορά στην πρόσβασή τους.

Όταν φτάσεις στο Καλογερολίμανο και αντικρίσεις τα γαλαζοπράσινα νερά που παίρνουν χρώμα από τα δέντρα, θα πειστείς πως άξιζε τον κόπο και θα συστηθείς με την παραλία που αναμένεται να εξελιχθεί σε προσωπικό σου ησυχαστήριο.

Το Καλογερολίμανο είναι μοναδικό και πάντα χαρίζει την αίσθηση νησιού πολύ μακριά από την Αθήνα και οποιοδήποτε αστικό στοιχείο. Χαλάρωσε, πάρε ανάσες δροσιάς και δώσε μια μικρή παράταση στο καλοκαίρι σου, το οποίο σε κάτι τέτοια μέρη μοιάζει να διαρκεί λίγο περισσότερο. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να ανακαλύψει τον φοβερό βυθό και προετοιμάσου για κολύμπι, μιας και η παραλία ενδείκνυται απόλυτα για το εν λόγω σπορ.

Και κάπως έτσι, μόλις βρήκες το μέρος στο οποίο μπορείς να κάνεις ακόμα και γυμνισμό, μέχρι να κάνει την εμφάνιση του ο χειμώνας.

ειδήσεις τώραΚόρινθοςπαραλίαταξίδι