Travel|30.09.2022 07:30

Κωστάντζα: Μια πόλη... Γυναίκα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Κωστάντζα / Zήσης Μούσιος/carnetdevoyage.gr
Κωστάντζα / Zήσης Μούσιος/carnetdevoyage.gr
Κωστάντζα / Zήσης Μούσιος/carnetdevoyage.gr
Κωστάντζα / Zήσης Μούσιος/carnetdevoyage.gr

Λιμάνι της Μαύρης Θάλασσα και δεύτερη σε σημασία πόλη της Ρουμανίας μετά το Βουκουρέστι ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 2600 χρόνια. Η Κοστάντζα διαθέτει παραθαλάσσια θέρετρα και όμορφες παραλίες, αλλά και πολλά ιστορικά κτίρια και ενδιαφέροντα μουσεία. Ο Ζήσης Μούσιος μας συστήνει αυτό τον ιδιαίτερο τόπο, μια πόλη...Γυναίκα!

H Κωνστάντζα (ρουμ. Constanta), ιστορικά γνωστή ως Τόμις, είναι η αρχαιότερη -συνεχώς κατοικημένη- πόλη της Ρουμανίας. Ιδρύθηκε γύρω στα 600 π.Χ. Η πόλη βρίσκεται στην περιφέρεια Δοβρουτσά στις ακτές της Μαύρης θάλασσας.

Αυτό ήταν το πρώτο που διάβασα καθώς ετοιμαζόμουν να πάω στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ρουμανίας. Κάπου είχα διαβάσει επίσης πως κάπως, κάπου, κάποτε υπήρχε και ισχυρή ελληνική παρουσία. Έχει αεροδρόμιο που όμως είναι κυρίως στρατιωτικό και με σχετικά αραιά δρομολόγια από το Βουκουρέστι. Έτσι το αυτοκίνητο είναι η περισσότερο εφικτή λύση και τα 220 χιλιόμετρα που απέχει από την πρωτεύουσα αφού χρειάζονται περίπου 2μιση ώρες για να φτάσει κανείς στην Κωστάντζα.

Διαβάστε περισσότερο στο www.carnetdevoyage.gr

Ρουμανίαειδήσεις τώρα