Αλμπερομπέλο: Σαν παραμύθι...
NewsroomΤο Αλμπερομπέλο, «όμορφο δέντρο», είναι μικρή ιταλική πόλη στην επαρχία του Μπάρι, στην Απουλία, στη νοτιοανατολική Ιταλία. Διακρίνεται παγκοσμίως για τα μικρά ασβεστολιθικά και πέτρινα κτίσματα με κωνικές, πυραμιδικές ή θολωτές στέγες, τα οποία είναι γνωστά ως Τρούλοι. Κι αν το δεις έστω και μια φορά, η εικόνα του αποτυπώνεται αιώνια στη μνήμη. Ας ακολουθήσουμε τη Βάσω Βασιλαδιώτη σε αυτή την ιδιαίτερη περιοχή της Ιταλίας.
Το σκηνικό εδώ μοιάζει παραμυθένιο. Περπατάς στα στενά δρομάκια και θαρρείς που θα ξεπεταχθούν εμπρός σου η Χιονάτη με τους επτά νάνους!
Βρισκόμαστε στο Αλμπερομπέλο, το χωριό με τα κουκλίστικα σπιτάκια στην περιφέρεια της Πούλια (Puglia), στην Κάτω Ιταλία. Στην περίφημη Κοιλάδα των Τρούλων, την Κοιλάδα της Ίτρια.
Φθάνουμε ακολουθώντας μια διαδρομή περίπου 45 χιλιομέτρων νότια του Μπάρι. Λίγο μετά την πόλη Castellana Grotte, στρίβουμε δεξιά προς την ενδοχώρα. Το γαλάζιο της Αδριατικής χάνεται πίσω μας και το μάτι μας βουλιάζει σε μια γκριζοπράσινη θάλασσα από ελαιόδενδρα, αμυγδαλιές και αμπέλια. Γη πλούσια σε καρπούς, γεύσεις και χρώματα!
Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr
- Πώς φτάσαμε στις συλλήψεις για τη Marfin 16 χρόνια μετά - Το ανώνυμο email και οι φωτογραφίες
- Τα δημοσκοπικά καμπανάκια για κυβέρνηση και αντιπολίτευση - Τι προβληματίζει τα κομματικά επιτελεία
- «Είμαι ο πιο άτυχος άνθρωπος»: Κέρδισε 14 εκατ. ευρώ στο Λόττο αλλά υπάλληλος πέταξε το δελτίο της στα σκουπίδια
- Εσύ ήξερες ότι το χρυσόψαρο σού κόβει το WiFi; Τα πιο περίεργα πράγματα που εμποδίζουν τη σύνδεσή σου