Travel|23.10.2022 22:41

Εστιατόρια, μουσικές σκηνές και art deco: Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες γειτονιές στον κόσμο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Colonia Americana
Cais do Sodre
Wat Bo Village
Ridgewood
Mile End

Τη λίστα με τις καλύτερες γειτονιές στο κόσμο  για το 2022 δημοσίευσε το περιοδικό Time Out. Πρόκεται για προορισμούς που έχουν ανεξάρτητη και φιλόξενη ατμόσφαιρα, συμφωνά με τον Dave Calhoun, επικεφαλής περιεχομένου του Time Out για τη Βόρεια Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η λίστα καταρτίστηκε με τη συμβολή των συντακτών του Time Out, αλλά και χιλιάδων ντόπιων που ρωτήθηκαν για τα αγαπημένα τους μέρη στην πόλη τους.

Στην κορυφή βρίσκεται η Colonia Americana στη Γκουανταλαχάρα την πρωτεύουσα του Μεξικό. Η γειτονιά αποτελείται από επαύλεις αρχιτεκτονικής Art Deco και ζωηρές μουσικές σκηνές που στεγάζονται σε αποθήκες.

«Η Colonia Americana είναι το μέρος που πρέπει να βρεθείτε αυτή τη στιγμή», δήλωσε σε ο ταξιδιωτικός συντάκτης του Time Out, James Manning και πρόσθεσε ότι «Είναι το σπίτι μιας δημιουργικής κοινότητας που σπρώχνει τα όρια, τα μαγαζιά για καλό φαγητό όλο και αυξάνονται και είναι ένα από τα μέρη με την καλύτερη νυχτερινή ζωή στη δυτικό ημισφαίριο».

Δεύτερή έρχεται η Cais do Sodre στη Λισαβόνα. Η γειτονιά είναι φημισμένη για τη νυχτερινή ζωή που προσφέρει και αναδύεται τα τελευταία χρόνια σε hotspot για τους foodies. «Εδώ ανοίγουν τα μαγαζιά τους οι πιο πολλά υποσχόμενοι σεφ της Λισαβόνας», αναφέρει το Time Out.

Τρίτο στη λίστα είναι το Wat Bo Village, στο Siem Reap της Καμπότζης. Η περιοχή γύρω από τη Wat Bo αναβαθμίστηκε τον τελευταίο χρόνο. Σημεία αναφοράς αποτελούν τα ξενοδοχεία  Viroth's και Treeline Urban Resort και το εστιατόριο Tevy's Place, το οποίο σερβίρει νόστιμα βιολογικά γεύματα και ταυτόχρονα ενισχύει τις ντόπιες γυναίκες.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Ridgewood της Νέας Υόρκης, το οποίο κατέκτησε τη θέση αυτή χάρη στην ισορροπία ανερχόμενων μαγαζιών και καθιερωμένων, όπως το Rudy's Bakery -- το οποίο άνοιξε το 1934.

Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει το Mile End στο Μόντρεαλ του Καναδά. Πρόκειται μια γειτονιά που περπατιέται και την που φιλοξενεί «μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία» της πόλης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ταξίδιπροορισμοίλίσταειδήσεις τώραγειτονιά