Travel|25.10.2022 07:30

Το Netflix αποθέωσε τη Βερόνα: Όσα αξίζει να δεις στην πιο ερωτική πόλη της Ιταλίας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Βερόνα (gallery)
Βερόνα (gallery)
Βερόνα (gallery)

Ένα ταξίδι στην πόλη που γέννησε τον πιο μεγάλο έρωτα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και διατηρεί ακόμα και σήμερα ανόθευτο τον ρομαντισμό της δεν θα μπορούσε παρά να επιβάλλεται. Κυρίως τώρα που η ταινία «Έρωτας στη Βερόνα» κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του Netflix και να μείνει εκεί για αρκετές εβδομάδες, κάνοντας τους πάντες να λαχταρούν να περπατήσουν στα υπέροχα στενά και τους παραμυθένιους δρόμους της Βερόνας.

Ακόμα και αν δεν την έχεις επισκεφτεί ποτέ, ακόμα και αν δεν έχεις δει εικόνες της σε κάποια ταινία ή σε κάποιο ντοκιμαντέρ, τη Βερόνα την έχεις φανταστεί, την έχεις ονειρευτεί και έχεις περπατήσει νοητά στους δρόμους της. Η πόλη που ύμνησε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ -ο οποίος να σημειωθεί πως δεν… ταξίδεψε ποτέ εκεί!- στο αριστούργημα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» είναι ακόμα ωραιότερη από ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί και στέκει ίδια και απαράλλακτη αιώνες μετά, όπως αποδόθηκε στο έργο του.

Η Βερόνα ακόμα και σήμερα διατηρεί ένα μεγάλο αριθμό μνημείων από τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, συνδυάζοντας εξαιρετικά την φυσική ομορφιά, την πολιτιστική κουλτούρα, αλλά και τον απαράμιλλο ρομαντισμό της, αγνό και ανόθευτο.

Η επαρχία Βενέτο, μέρος της οποίας αποτελεί και η Βερόνα, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ιταλίας και είναι χτισμένη σε ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία της χώρας. Η παλιά πόλη της Βερόνας βρίσκεται στη λίστα των 55 ιταλικών μνημείων πολιτισμικής κληρονομιάς της UNESCO.

Η ιστορική πόλη της Βερόνας

Το ιστορικό κέντρο της Βερόνας για τους Ιταλούς αλλά και για τους τουρίστες που έχουν γυρίσει σημαντικό μέρος της χώρας, αποτελεί ίσως το πιο όμορφο και ιδιαίτερο μέρος της Ιταλίας. Μπορείς να γυρίσεις το κέντρο με τα πόδια, να χαθείς στα υπέροχα σοκάκια, να γνωρίσεις τις πιο ερημικές γειτονιές και να καθίσεις στα όμορφα cafe και να απολαύσεις τον ήλιο και το prosecco κρασί σου, τοπικό ποτό της Βερόνας.

Το μπαλκόνι της Ιουλιέτας

Μετά την πόλη, το πιο ιστορικό και δημοφιλές μνημείο της Βερόνας είναι το σπίτι της Ιουλιέτας, το οποίο διατηρείται εκεί από τον 13ο αιώνα. Στο συγκεκριμένο σπίτι έζησε όντως η οικογένεια Capello γεγονός που σε βοηθά να ταξιδέψεις από την πραγματικότητα στο μύθο, μέσα σε λίγα λεπτά.  

Ωστόσο, το πολυφωτογραφημένο μπαλκόνι της Ιουλιέτας χτίστηκε πολλές δεκαετίες αργότερα, για καθαρά τουριστικούς σκοπούς. Ο ρομαντισμός ξεχειλίζει, η γοτθική αρχιτεκτονική είναι μοναδική και το σημείο αυτό μοιραία, ένα από τα πιο τουριστικά της Ιταλίας ολόκληρης. Το σπίτι της τραγικής ηρωίδας λειτουργεί πλέον ως μουσείο και επιβάλλεται να το επισκεφτείς!

Μια βόλτα στους καταπράσινους κήπους

Σημαντικό σημείο στη Βερόνα το οποίο επίσης δεν πρέπει να χάσεις είναι ο κήπος Giusti της ύστερης Αναγέννησης, ο οποίος ανήκει στο Palazzo Giusti.

Η διαμόρφωσή  του τεράστιου κήπου ξεκίνησε στις αρχές του 17ου αιώνα και ακόμα και αν επλήγη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ομορφιά του δεν χάθηκε ποτέ. Τον κήπο πλαισιώνουν επιβλητικά αγάλματα ανάμεσα στα ψηλά κυπαρίσσια, τα σιντριβάνια, οι βρύσες με το τρεχούμενο νερό και οι γεμάτες υπέροχα νούφαρα λιμνούλες.

Μια μοναδική πόλη, που ενδείκνυται για τους απανταχού ερωτευμένους. Θα μπορούσε να αποτελεί μέρος ενός ταξιδιού στη βόρεια πλευρά της Ιταλίας και ταιριάζει ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να ζήσουν με το ταίρι τους την πιο όμορφη εμπειρία στο ταξίδι του μέλιτος.

Δική μας πρόταση; Ένα road trip σε Ρώμη – Φλωρεντία – Βερόνα το οποίο θα έχεις να θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή…

Βερόναειδήσεις τώραΙταλία