Travel|21.11.2022 07:30

Με θέα στις χιονισμένες Άλπεις: Τα 3 ελβετικά χωριά που αποθεώνουν οι Ευρωπαίοι

Newsroom

Χιονισμένες Άλπεις, άγρια φύση ντυμένη στα λευκά, ξύλινα σπιτάκια και ζεστά cafe. Υπάρχει πιο… ευρωπαϊκός τρόπος να χαρείς τον χειμώνα από μια εξόρμηση στα ωραιότερα χωριά της Ελβετίας;

Από την ημέρα που θα νιώσουμε τα πρώτα κρύα, το μυαλό μας τρέχει -πέρα από τις ελληνικές ορεινές ομορφιές- σε χιονισμένους προορισμούς του εξωτερικού, με την Ελβετία -και πιο συγκεκριμένα τα αλπικά χωριά της- να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα επιθυμιών μας. Τα δημοφιλή χωριά της Ελβετίας στέκουν πάνω στις Άλπεις, είναι χιονισμένα και μοιάζουν βγαλμένα από το πιο όμορφο παραμύθι, γεγονός που τα καθιστά άκρως δελεαστική επιλογή για τις χειμερινές αποδράσεις των τυχερών που έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην καρδιά του χειμώνα.

Η «είσοδος» στα χωριά λαμβάνει χώρα με τρένο από τις μεγαλουπόλεις, μέσω διαδρομών που αποτελούν από μόνες τους ταξιδιωτική εμπειρία ανεκτίμητης αξίας. Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να πάρεις και τελεφερίκ! Να σημειωθεί πως σε πολλά από τα ελβετικά χωριά απαγορεύεται η διέλευση αυτοκινήτων και τροχοφόρων, γεγονός που τα βοηθά να μοιάζουν με ένα ατέλειωτο χειμερινό θεματικό πάρκο.

Braunwald

Το μικροσκοπικό χωριουδάκι Braunwald με τους 400 μόνιμους κατοίκους, αποτελεί σταθμό για τους ταξιδιώτες της Ελβετίας τον χειμώνα και ενδείκνυται για οικογενειακές και ήρεμες αποδράσεις. Το χωριό, που είναι κυριολεκτικά μια σταλιά, βρίσκεται στην ανατολική Ελβετία και προσφέρει απίστευτη θέα στις Άλπεις.

Το χωριό είναι ένα χιονοδρομικό κέντρο από μόνο του, με τις μεγάλες πίστες να φτάνουν ακόμα και στις εισόδους των ξενοδοχείων και των δωματίων. Απέχει δύο ώρες με το τρένο από την Ζυρίχη και για λίγα χιλιόμετρα χρειάζεται να ανέβεις και στο τελεφερίκ, το οποίο θα σου εξασφαλίσει και μια βόλτα μέσα στο δάσος. Στο χωριό υπάρχουν ένα ΑΤΜ, εστιατόρια και μία καφετέρια, όμως συνήθως τα ξενοδοχεία παρέχουν πλήρη σίτιση.

Murren

Αν είσαι fan του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ήρθε ο καιρός να μάθεις από πού εμπνεύστηκε κάποιες περιγραφές του ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Το χωριό Murren είναι ένα από τα διασημότερα χωριά της Ελβετίας και ένας από τους καλύτερους τόπους για σκι παγκοσμίως, με τις πλαγιές να ενδείκνυνται για ατελείωτο snowboard.

Στο χωριό θα συναντήσεις ένα απίθανο φαράγγι και υπόγειους καταρράκτες, που κάνουν το παγωμένο και λευκό τοπίο ακόμα πιο άγριο. Θα φτάσεις με τελεφερίκ και αλπικό τρένο στη συνέχεια, σε μια διαδρομή που θα απολαύσεις περισσότερο και από την ίδια την διαμονή σου.

Andermatt

Ακριβώς εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελβετίας, βρίσκεται το γραφικό και ξεχωριστό Andermatt, το οποίο προσφέρεται για πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Το χωριό ζει το χειμώνα, αλλά προς την άνοιξη περνά στην καλύτερη εποχή του, αφού είναι ιδανικό για πεζοπορία, mountain bike, και αναρρίχηση στη φύση. Λέγεται, μάλιστα, πως πρόκειται για ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα χωριά της χώρας, οπότε μην ξεχάσεις την κάμερά σου. Από εκεί με το τρένο, υπάρχει ανταπόκριση προς τα περισσότερα αλπικά χωριά της χώρας και μάλιστα με αρκετά οικονομικό εισιτήριο.

Από τα μέσα του Νοέμβρη μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου, τα ορεινά χωριά της Ελβετίας αποτελούν πόλο έλξης για τους ευρωπαίους τουρίστες, με κορύφωση φυσικά τις ημέρες των γιορτών. Το παγωμένο τοπίο που πρωταγωνιστεί αυτήν την περίοδο είναι μοναδικής ομορφιάς γι’ αυτό μη χάσεις την ευκαιρία να κλείσεις τα εισιτήριά σου! Φρόντισε μόνο να κλείσεις νωρίς και τα δωμάτιά σου για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως...

ειδήσεις τώραΆλπειςχιόνιαχωριάΕλβετία