Travel|30.11.2022 07:30

Σαββατοκύριακο στους Καταρράκτες Πέτρας: Ένας «κρυφός» θησαυρός μια ανάσα απ’ την Αθήνα

Newsroom

Όσο βαδίζουμε προς τις γιορτές, τα Σαββατοκύριακά μας αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες για μονοήμερες εκδρομές δίπλα στην Αθήνα και ευτυχώς για εμάς, οι προορισμοί είναι πολλοί και όλοι τους υπέροχοι.

Ένα από τα μέρη που κρατούν χαμηλό προφίλ, μη έχοντας κερδίσει ακόμα το ποσοστό από την πίτα του τουρισμού που τους αξίζει ανάλογα με όσα προσφέρουν, είναι το κρυφό διαμάντι της Βοιωτίας, οι καταρράκτες Πέτρας.

Η «μαγική» τοποθεσία

Τους καταρράκτες Πέτρας θα τους συναντήσεις λίγο μετά την Αλίαρτο και πιο συγκεκριμένα, στον δρόμο που οδηγεί προς Λιβαδειά. Το χωριό κρύβει μέσα του έναν υπέροχο θησαυρό, έναν επίγειο παράδεισο που λίγοι έχουν την τύχη να γνωρίζουν. Με δυο λόγια, οδηγώντας κάτι λιγότερο από δύο ώρες από το κέντρο της Αθήνας, θα βρεθείς σε ένα μέρος με τοπία εξωτικά, το οποίο ανήκει αναμφίβολα στα πιο εντυπωσιακά μέρη της Βόρειας Ελλάδας.

Από τους μεγαλύτερους καταρράκτες της Ελλάδας

Οι καταρράκτες της Πέτρας έχουν ύψος μεγαλύτερο των 25 μέτρων και το τοπίο που δημιουργούν είναι μαγευτικό. Ακόμα κι αν εκ πρώτης όψεως δίνεται η αίσθηση πως πρόκειται για σύμπλεγμα καταρρακτών, στην πραγματικότητα μιλάμε για έναν μεγάλο καταρράκτη, τα ορμητικά νερά του οποίου πέφτουν στον Ελικώνα και δημιουργούν πολλούς ακόμα, άλλους μικρούς και άλλους μεγαλύτερους.

Όταν φτάσεις στο χωριό και συναντήσεις την εκκλησία, θα είσαι πλέον πολύ κοντά στο πανέμορφο αυτό μέρος, το οποίο μπορεί να είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά της περιοχής, αλλά παραδόξως παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Με δυο λόγια, τις καθημερινές, μπορείς να απολαύσεις το ασύλληπτο τοπίο με τα τρεχούμενα νερά, τα πανύψηλα πλατάνια, τα γεφυράκια και τα ξύλινα παγκάκια εντελώς μόνος σου με την παρέα σου. Από την άλλη, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες θα συναντήσεις αρκετό κόσμο και κυρίως ντόπιους που βρίσκονται εκεί για να χαρούν τη φύση στην πιο άγρια και ανόθευτη εκδοχή της.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της μονοήμερης εκδρομής αυτής, είναι πως σε αντίθεση με άλλα εντυπωσιακά μέρη, εκεί δεν θα χρειαστεί να κάνεις πολύ δρόμο με τα πόδια. Αρκεί μόνο ένα 10λεπτο περπάτημα από εκεί που θα αφήσεις το αυτοκίνητο σε έναν πολύ άνετο δρόμο, γεγονός που τα κάνει όλα πιο εύκολα, στην περίπτωση που έχεις στην παρέα σου και μικρά παιδάκια.

Και τι τρώμε;

Γύρω από τους καταρράκτες υπάρχουν ξύλινα τραπεζάκια για πικ-νικ, οπότε μπορείς να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα από το σπίτι και να απολαύσεις το γεύμα σου μέσα στη φύση, με το σάουντρακ των νερών να χαρίζει αίσθηση μοναδική. Αν το πικ-νικ δεν σε δελεάζει ιδιαίτερα, μετά από τρία λεπτά οδήγησης θα βρεις ένα εξαιρετικό καφενείο που βγάζει μεζέδες κάθε είδους και ενδείκνυται για… τσιπουροποσία στη φύση.

Τι άλλο να ζητήσεις;

Μήπως μόλις βρήκες το πού θα αποδράσεις το Σαββατοκύριακο που έρχεται;

Βοιωτίαταξίδιειδήσεις τώρα