Travel|05.12.2022 07:30

Για low budget αποδράσεις στο φθηνότερο θέρετρο της Ευρώπης: Αλπικά τοπία και ιαματικά λουτρά σε μια πόλη-διαμάντι που ζητά να ξοδέψεις ελάχιστα

Newsroom

Ο χειμώνας έδειξε δυναμικά τις τελευταίες ημέρες τις προθέσεις του, με τους λάτρεις των χειμερινών τοπίων να γνωρίζουν καλά πως τώρα είναι η ευκαιρία να οργανώσουν ένα ευρωπαϊκό ταξίδι για λίγο πριν ή αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων, η επιθυμία μας για χιονισμένα τοπία, κρύο και νέες εμπειρίες δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε, βάζοντάς μας σχεδόν καθημερινά στον πειρασμό αναζήτησης νέων, εναλλακτικών χειμερινών προορισμών.

Αν λατρεύεις το σκι, τα αλπικά τοπία, τις παγωμένες λίμνες και τους προορισμούς που δεν είναι δημοφιλείς στον ευρύ τουρισμό, πρέπει να γνωρίσεις την Γιάσνα της Σλοβακίας. Το τουριστικό αυτό θέρετρο στέκει στην κορυφή του επιβλητικού όρους Τάτρα και στολίζει τη χώρα, κερδίζοντας μια θέση στην κορυφή της λίστας των value for money χειμερινών προορισμών της.

Μπορεί το όνομά της να είναι εν έτει 2022 σχετικά γνωστό σε όσους λατρεύουν τα χειμερινά θέρετρα, όμως η Γιάσνα για πολλά χρόνια παρέμενε στην αφάνεια, χωρίς να απολαμβάνει καρπούς από την ομορφιά της. Ωστόσο, για καλή μας τύχη, κάποιες πτήσεις που ξεκίνησαν να φτάνουν στην ευρύτερη περιοχή, έφεραν στο μέρος τους πρώτους τουρίστες, οι οποίοι  κυριολεκτικά μαγεύτηκαν και έκαναν γνωστή την ομορφιά της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Γιάσνα με μια ματιά

Η Γιάσνα είναι μια πανέμορφη καστροπολιτεία που στέκει στο ψηλότερο σημείο του όρους Τάτρα και συγκεκριμένα στα 2.364 μέτρα.

Το τοπίο είναι επιβλητικό και όλα τα κτίρια -από τις εξοχικές κατοικίες, μέχρι και τα ξενοδοχεία- μοιάζουν με πολυτελή παλάτια. Η πολιτεία έχει ένα τεράστιο χιονοδρομικό κέντρο πολλών επιλογών, για κάθε γούστο και κάθε επίπεδο, του οποίου κάποιες πίστες θεωρούνται από τις πιο εντυπωσιακές της Ευρώπης.

Με σήμα κατατεθέν τις ιαματικές πηγές

Εκτός από τα χιονοδρομικά κέντρα,  η Γιάσνα φημίζεται και για τα ιαματικά λουτρά της. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις χαλάρωση στα λουτρά σε πολύ χαμηλές τιμές, παρά τις πολυτελείς εγκαταστάσεις.

Κατάλαβες τώρα ποιο είναι το δυνατό της χαρτί;

Η Γιάσνα προσφέρει εξαιρετικές παροχές, σε πολύ χαμηλές τιμές! Την ώρα που τα ανταγωνιστικά χειμερινά θέρετρα άλλων χωρών απαιτούν μια μικρή περιουσία για λίγες μέρες διαμονής, η Γιάσνα κρατά χαμηλά το προφίλ της και καταφέρνει να γίνεται τελικά μια από τις πρώτες επιλογές. Σήμερα, θεωρείται το φθηνότερο χειμερινό θέρετρο της Ευρώπης ολόκληρης.

Αν στο ταξίδι έχεις μαζί σου μικρά παιδιά ή αν θέλεις να νιώσεις για λίγο καλοκαίρι,  μέσα στις πολικές θερμοκρασίες, το Water Park Tatralandia είναι ό,τι πρέπει για σένα. Πρόκειται για ένα φοβερό κλειστό πάρκο νερού με πολλές πισίνες, ενώ έξω από τις τζαμαρίες το χιόνι φαίνεται να καλύπτει ολόκληρη την πόλη.

Πώς θα φτάσεις στη Γιάσνα

Για να συναντήσεις το τουριστικό θέρετρο θα πρέπει να πετάξεις ως την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα, ή την Κρακοβία της Πολωνίας και ύστερα να ταξιδέψεις για τρεις ακόμα ώρες οδικώς, με τρένο ή αυτοκίνητο.

Στην πραγματικότητα, το ταξίδι είναι πολύ πιο ξεκούραστο από ό,τι ακούγεται, με τις ανταγωνιστικές τιμές του θερέτρου να το καθιστούν ιδανική επιλογή για όλους εκείνους που ναι μεν επιθυμούν μια χειμερινή απόδραση σε αλπικά τοπία, αλλά δεν έχουν το περιθώριο να βγουν εκτός budget.

Μήπως να το ξανασκεφτείς;

Χριστούγενναπροορισμοίειδήσεις τώραταξίδιχιονοδρομικό κέντροΣλοβακίαιαματικά λουτρά