Travel|06.12.2022 07:30

Χιόνια, καταρράκτες, εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο: Αυτό το Σαββατοκύριακο όλα οδηγούν στο πιο διάσημο θέρετρο της Ευρυτανίας

Newsroom

Χιονισμένα τοπία, road trip σε κατάλευκα, παγωμένα χωριά, πεζοπορία στη φύση και μια πόλη που ζει και αναπνέει για τον τουρισμό του χειμώνα. Αυτήν την εποχή… όλα οδηγούν στο Καρπενήσι.

Στη λίστα των πιο δημοφιλών και περιζήτητων χειμερινών τουριστικών θερέτρων της χώρας, το Καρπενήσι θα βρίσκεται πάντα ψηλά, ανεξαρτήτως το πώς θέλεις να περάσεις τις διακοπές σου. Το Καρπενήσι φημίζεται για τα υπέροχα φαράγγια του και τα ποτάμια με τα τρεχούμενα νερά, ενώ «αγκαλιάζεται» από μαγικά χωριουδάκια και προσφέρει στον επισκέπτη ένα τεράστιο πακέτο χειμερινών δραστηριοτήτων για κάθε γούστο.

Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας και βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα 950 μέτρα υψόμετρο. Πρόκειται για μια όμορφη πόλη «κυκλωμένη» από βουνά -τον χειμώνα χιονισμένα!- και φύση που οργιάζει κάθε εποχή. Η πόλη είναι μικρή και γραφική, με στέκια για ποτό, καφέ και ταβέρνες να κρατούν ζωντανή και τον χειμώνα τη νυχτερινή ζωή.

Τα χωριουδάκια που αξίζει να επισκεφτείς

Έχοντας ως βάση το Καρπενήσι, δεν έχεις παρά να κάνεις πολλές εκδρομές στα γύρω χωριά σε ένα τέλειο road trip, ώστε να αποκτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες από τις ομορφιές της Ευρυτανίας. Όλα τα χωριά αξίζουν την επίσκεψή σου, αλλά αν πρέπει να επιλέξεις, βάλε σίγουρα στο πρόγραμμά σου το Μεγάλο Χωριό, το Κρίκελλο και το Παλιό Μικρό Χωριό.

Αφιέρωσε ένα πρωινό σε αυτό το ενδιαφέρον ταξίδι και θα δεις εξαιρετικά τοπία, χιονισμένα βουνά και μονοπάτια για ατελείωτους περιπάτους. Προσοχή όμως! Βεβαιώσου πως έχεις αλυσίδες στο αυτοκίνητο, καθώς είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις πυκνή χιονόπτωση.

Το Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς

Αν είσαι άνθρωπος της άθλησης και της πεζοπορίας και ο καιρός το επιτρέπει, δοκίμασε να φτάσεις στο συγκλονιστικής ομορφιάς φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς. Θα χρειαστεί να περπατήσεις κάτι περισσότερο από μισή ώρα από εκεί που θα αφήσεις το αυτοκίνητο, σε μια διαδρομή μέσα στη φύση που θα θυμάσαι για πάντα.

Φτάνοντας θα δεις την επιβλητική Μαύρη Σπηλιά και στη μέση της έναν εντυπωσιακό καταρράκτη. Η βόλτα στο σημείο είναι εμπειρία μοναδική.

Χιονοδρομικό κέντρο

Είτε κάνεις σκι, είτε κάνει snowboard, είτε θέλεις απλά να απολαύσεις τον ζεστό καφέ σου με θέα το χιονισμένο τοπίο, μια επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου, είναι επιβεβλημένη. Το χιονοδρομικό είναι μεγάλο, με πολλές πίστες και φοβερές παροχές, ενώ παράλληλα χαρίζει και θέα που θα σου κόψει την ανάσα.

Βόλτα στην πόλη του Καρπενησίου

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρυτανίας, βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Ο λόγος για το Κεφαλόβρυσο, μία άκρως ειδυλλιακή τοποθεσία μέσα σε ψηλά πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά που χαρίζουν ανάσες ηρεμίας και απόλυτης χαλάρωσης.

Αν, λοιπόν, αναζητάς την πόλη που θα σε φιλοξενήσει το επόμενο διήμερο, το Καρπενήσι είναι μια καταπληκτική επιλογή με καταλύματα και φαγητό για κάθε γούστο. Φρόντισε να κλείσεις το πού θα μείνεις όσο το δυνατόν πιο νωρίς, αφού από τώρα ως και την άνοιξη -ειδικά για την περίοδο των γιορτών- είναι περιζήτητο.

ειδήσεις τώραΚαρπενήσιαπόδρασηταξίδι