Travel|11.12.2022 07:30

Τανζανία: Μια συναρπαστική εμπειρία ζωής

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτογραφίες: Κατερίνα Σέρβη/ carnetdevoyage.gr
Φωτογραφίες: Κατερίνα Σέρβη/ carnetdevoyage.gr
Φωτογραφίες: Κατερίνα Σέρβη/ carnetdevoyage.gr
Φωτογραφίες: Κατερίνα Σέρβη/ carnetdevoyage.gr

Αν και διαθέτει εκπληκτικά αξιοθέατα, η Τανζανία έχει διατηρήσει ένα προφίλ και δεν μαστίζεται από τις πολιτικές διαμάχες που ταλαιπωρούν γειτονικά κράτη. Στα δυνατά χαρτιά της συμπεριλαμβάνονται κορυφαίοι προορισμοί για σαφάρι ( Serengeti, Ngorongoro ), το πιο ψηλό βουνό της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο, η απομακρυσμένη λίμνη Ταγκανίκα, ξεχασμένες πόλεις στο δρόμο των καραβανιών του 19ου αιώνα, λιμάνια στην ακτή Swahili απ’ όπου διεξαγόταν εμπόριο σε όλο τον Ινδικό. Ας ακολουθήσουμε την Κατερίνα Σέρβη στη μοναδική αυτή χώρα.

Η απόφαση πυροδοτήθηκε από μια ξαφνική εισροή χρημάτων. «Καλύτερα να τα φάω εγώ παρά η εφορία», σκέφτηκα και φυσικά το μυαλό πήγε αμέσως σε ταξίδι και δη μακρινό. Ο ενθουσιασμός άρχισε γρήγορα να τρώει σφαλιάρες: το κεφάλαιο δεν ήταν αρκετό για Λατινική Αμερική ούτε για ένα ιδιαίτερο ταξίδι στην Αφρική.

Οι προτάσεις των πρακτορείων μου άρεσαν και δεν μου άρεσαν. Η Κένυα ήταν η πιο φτηνή επιλογή, λόγω παρελθόντος (απαγωγές, βομβιστικές ενέργειες) και γειτνίασης με τη Σομαλία. Αλλά πάλι… Ναι, ήθελα να πάω στο Μασάι Μάρα, αλλά δεν ήθελα να τριγυρνάω στη Μομπάσα και το Ναϊρόμπι με τουριστικό λεωφορείο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr.

ειδήσεις τώραταξίδιΤανζανία