Travel|22.12.2022 07:30

Bled, ένας επίγειος παράδεισος: Το άγνωστο χωριουδάκι της Σλοβενίας που δικαίως θεωρείται ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης

Newsroom

Οι λάτρεις των πιο εναλλακτικών και λιγότερο γνωστών στο ευρύ κοινό προορισμών, γνωρίζουν -είτε έχουν πάει, είτε όχι- πως στη Σλοβενία υπάρχει ένα χωριό-αριστούργημα που διαρκώς βρίσκει θέση στις σελίδες των διασημότερων ταξιδιωτικών οδηγών ανάμεσα στα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Ευρώπης. Οι υπόλοιποι, δυστυχώς, αγνοούν πλήρως αυτόν τον τόπο. Αυτό, όμως, μέχρι σήμερα.

Το πανέμορφο Bled βρίσκεται στην επαρχία της Σλοβενίας και περικυκλώνετε από τις Άλπεις, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πανέμορφη λίμνη του.

Παρακάτω θα δεις τους λόγους για τους οποίους το Bled πρέπει να αποτελέσει τον επόμενο σταθμός σου μετά τη Λιουμπλιάνα και το Κάμνικ, σε ένα εναλλακτικό ταξίδι στην «άγνωστη» σε εμάς Σλοβενία.

Ας αρχίσουμε λοιπόν.

Η μοναδική του λίμνη

Η λίμνη του χωριού Bled είναι εκείνη που το καθιστά απόλυτο ρομαντικό προορισμό, προσελκύοντας τουρίστες -κυρίως ζευγάρια- από κάθε μεριά της χώρας. Η βόλτα στη λίμνη είναι η απόλυτη δραστηριότητα, με τον γύρο της να υπολογίζεται πως μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες, με χαλαρό περπάτημα.

Οι φωτογραφίες που θα τραβήξεις στην βόλτα σου στη λίμνη είναι μοναδικές, μιας και θα έχει φόντο τις χιονισμένες Άλπεις, αλλά και το γραφικό νησάκι που βρίσκεται στη μέση της.

Το μικρό νησάκι της λίμνης

Όπως είπαμε παραπάνω, η λίμνη στολίζεται από ένα νησάκι το οποίο αποτελεί τεράστια τουριστική ατραξιόν. Πάνω στο νησάκι βρίσκεται η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, μια μοναδική γοτθική εκκλησία που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και έχει ένα τεράστιο καμπαναριό που είναι ορατό από κάθε σημείο του χωριού, καθώς είναι μεγαλύτερο από 50 μέτρα.

Για να βρεθείς στο νησί -η βόλτα εκεί είναι επιτακτική- πρέπει να πάρεις βάρκα από τη λίμνη, με το κόστος να ανέρχεται γύρω στα 15 ευρώ, ανάλογα την εταιρεία και την εποχή. Μοναδικό εμπόδιο μπορεί να σταθεί ο καιρός, καθώς αν φυσάει ή αν βρέχει τα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται.

Εκδρομή στο φαράγγι

Περίπου μισή ώρα μακριά από το χωριό, βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της Ευρώπης, το επιβλητικό Vintgar Gorge, με μήκος 1,6 χιλιόμετρα και βάθος 250 μέτρα. Η φύση οργιάζει, τα βράχια δίνουν εντυπωσιακό τόνο, ενώ τα τιρκουάζ νερά σε κάνουν να νιώθεις πως είσαι σε μέρος εξωτικό.

Φρόντισε να κάνεις την εκδρομή οργανωμένα αν δεν έχεις αυτοκίνητο, καθώς από το Bled φεύγουν πούλμαν καθημερινά για το φαράγγι. Να σημειωθεί πως άλλος τρόπος μετακίνησης δεν υπάρχει.

Για να φτάσεις στο πανέμορφο Bled, θα πρέπει να πάρεις αεροπλάνο για Λιουμπλιάνα και από εκεί λεωφορείο ή τρένο για κάτι λιγότερο από 35 λεπτά. Φρόντισε μόνο να κλείσεις το εισιτήριό σου πριν φτάσεις στην Χώρα, ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεως, αφού τα δρομολόγια δεν είναι τακτικά.

Αν, λοιπός, έχεις σκοπό να ταξιδέψεις σύντομα στη Σλοβενία, τώρα ξέρεις πολύ καλά ποια λιγότερο προβεβλημένα μέρη της είναι εκείνα που αξίζουν το ενδιαφέρον σου.

 

Ευρώπηειδήσεις τώραταξίδια εξωτερικόΣλοβενίαταξίδια