Travel|23.12.2022 07:30

Ξέμεινες στην πρωτεύουσα τα Χριστούγεννα; 3 εναλλακτικά χωριά δίπλα στην Αθήνα για τις πιο γρήγορες αποδράσεις

Newsroom

Τα Χριστούγεννα είναι μια ανάσα μακριά μας και το μυαλό όλων μας ταξιδεύει σε γραφικά, χιονισμένα βουνά και σε όμορφα χωριουδάκια, ακόμα κι αν δεν έχουμε καταφέρει να κανονίσουμε καμία εκδρομή για τις γιορτές. Αν είσαι κι εσύ ένας από εκείνους που θα παραμείνουν στην Αθήνα τις γιορτινές ημέρες, αλλά επιθυμείς διακαώς μια μονοήμερη απόδραση, παρακάτω θα πάρεις ιδέες για τους πιο κοντινούς και εναλλακτικούς προορισμούς, μια ανάσα μακριά από την πόλη.

Χωριουδάκια που αποτελούν λύση της τελευταίας στιγμής και χαρίζουν μοναδικές εικόνες γιορτών, αναμένεται να πλημμυρίσουν με παραθεριστές και αυτά τα Χριστούγεννα. Βρες τον ιδανικό προορισμό για σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα και φρόντισε να κλείσεις άμεσα τραπέζι σε κάποιο μαγαζί, για να μη μείνεις νηστικός τέτοιες ημέρες.

Στενή Ευβοίας

Περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται η όμορφη και γραφική Στενή Ευβοίας, η οποία προτιμάται για μονοήμερες ή και ολιγοήμερες εξορμήσεις, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στο χωριό θα συναντήσεις μια γραφική πλακόστρωτη πλατεία, ενώ γύρω της βρίσκονται ρυάκια με τρεχούμενα νερά.

Μετά τη βόλτα σου, θα καθίσεις για φαγητό σε μια από τις ταβέρνες του χωριού, αρκεί φυσικά να έχεις κλείσει τραπέζι, μιας και αυτές τις ημέρες τα πάντα είναι γεμάτα. Πριν μπεις στο αμάξι για την επιστροφή, κάνε μια επίσκεψη στα παραδοσιακά μαγαζάκια για να προμηθευτείς μέλι και βότανα, τοπικά προϊόντα για τα οποία φημίζεται η περιοχή.

Γκούρα Κορινθίας

Καστανιά, Φενεός, Κεφαλάρι και Τρίκαλα, όλα τα χωριά της ορεινής Κορινθίας είναι ό,τι πρέπει για μονοήμερες εξορμήσεις αυτές τις μέρες. Όμως, τους πιο «ψαγμένους» τους κερδίζει με απίστευτη ευκολία η όμορφη Γκούρα, η οποία βρίσκεται στα 900 μέτρα υψόμετρο και είναι γεμάτη γραφικά σοκάκια και εντυπωσιακά αρχοντικά, που αυτή την εποχή είναι υπέροχα στολισμένα.

Στην Γκούρα θα φας πολύ, θα φας καλά, αλλά και οικονομικά σε σχέση με τα γειτονικά χωριά, ενώ το μενού θα περιλαμβάνει κυρίως ψητά.

Πριν φύγεις, αξίζει να κάνεις μια στάση στην εντυπωσιακή Μονή της Παναγιάς των Βράχων.

Πολύδροσος Φωκίδας

Δίπλα στα πιο διάσημα χωριά του Παρνασσού -τα οποία όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πλημμυρίσουν από τουρίστες- βρίσκεται ο γραφικός Πολύδροσος, ο οποίος μέχρι το 1928 ήταν γνωστός ως «Σουβάλα». Το μικρό και γραφικό χωριό έχει μια κεντρική πλατεία, η οποία κυριολεκτικά καλύπτεται από πανύψηλα πλατάνια.

Βρίσκεται δίπλα στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, οπότε μπορείς να το συνδυάσεις με μια βόλτα για σκι ή καφέ στο όμορφο σαλέ. Μισή ώρα μακριά από τον Πολύδροσο,  μπορείς να ανακαλύψεις το φυσικό πάρκο της Παύλιανης, αλλά και το Χάνι της Γραβιάς.

Τρεις ορεινές επιλογές για να μας σβήσουν τη δίψα χειμερινής εκδρομής μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόσουν, σωστά; Όπου και αν αποφασίσεις να πας, το σίγουρο είναι πως θα γεμίσουν τα μάτια σου με μοναδικές εικόνες και θα αισθανθείς πως έχεις απομακρυνθεί πολύ από την πόλη.

Ταξίδι στην Ελλάδαειδήσεις τώραΧριστούγενναταξίδι