Travel|27.12.2022 07:30

Φτηνά εισιτήρια, ονειρική πόλη: Γλασκώβη τον Ιανουάριο για το πιο value for money ταξίδι

Newsroom

Γλασκώβη, ή αλλιώς η ατμοσφαιρική πόλη της Σκωτίας που είναι γεμάτη αξιοθέατα, χαρούμενους ανθρώπους και έντονη νυχτερινή ζωή και η οποία παραμένει… στη σκιά του Εδιμβούργου.

Επιτέλους, όμως, ήρθε ο μήνας της.

Ο απόλυτος μήνας των ταξιδιών του εξωτερικού είναι μια ανάσα μακριά μας. Ο Ιανουάριος των χαμηλών εισιτηρίων και της χαλάρωσης ύστερα από τις γιορτές, ενδείκνυται για μια μίνι απόδραση και η Γλασκώβη πάντα, κάθε χειμώνα, θα αποτελεί την απάντηση στην ερώτηση «… και που πάμε;».

Η Γλασκώβη, είναι η μεγαλύτερη πόλη της ιδιαίτερης Σκωτίας και ο πιο διάσημος προορισμός μετά την πρωτεύουσα της, το Εδιμβούργο. Στην περίπτωση της Σκωτίας, βλέπετε, άλλη πόλη είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και σε πληθυσμό και άλλη αποτελεί την πρωτεύουσά της, γεγονός που προσθέτει το κάτι παραπάνω στην μοναδικότητα της Γλασκώβης.

Η πόλη αυτή είναι πάντοτε γεμάτη από τουρίστες, έχει έντονη νυχτερινή ζωή και πολλά αξιοθέατα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της χειμώνα - καλοκαίρι.

Από πού να αρχίσουμε;

Ο Καθεδρικός ναός της Γλασκώβης

Σαν απόκοσμο στοιχείο του μεσαιωνικού τοπίου, ο καθεδρικός ναός της Γλασκώβης με την ασύλληπτη αρχιτεκτονική είναι το νούμερο ένα αξιοθέατο της πόλης. Μη χάσετε την ευκαιρία να τον επισκεφτείτε, για να θαυμάσετε τις καμάρες, τα αναμνηστικά κομμάτια που διασώζονται στους τοίχους και φυσικά τα μεταπολεμικά βιτρό τζάμια, που θεωρούνται από τα πιο σημαντικά στον κόσμο.

Ο εμπορικός δρόμος

Η Γλασκώβη θα σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές, αφού ακόμα και τα πιο εμπορικά σημεία της διατηρούν ρετρό στοιχεία. Χαρακτηριστικό κομμάτι η Buchanan Street, ο πιο εμπορικός και δημοφιλής δρόμος της πόλης. Περπατώντας στα σοκάκια της θα θαυμάσεις δεκάδες καταστήματα παντός τύπου, μικρά, χαριτωμένα cafe, παμπ και μπιραρίες. Ο δρόμος είναι γεμάτος από τουρίστες και ντόπιους πρωί - βράδυ, με την περιοχή να μετατρέπεται σε ένα όμορφο πάρτι όσο φτάνει η νύχτα.

Η -μακάβρια μεν, μοναδική δε- Νεκρόπολη

Μετά τη βόλτα στον Καθεδρικό Ναό της Γλασκώβης βρίσκουμε την είσοδο του παλιού Νεκροταφείου της πόλης, το οποίο πλέον ονομάζεται «Νεκρόπολη». Μπορεί θεωρητικά να πρόκειται για ένα μακάβριο αξιοθέατο, όμως λόγω τοποθεσίας αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά νεκροταφεία της Ευρώπης, οπότε… μην το βγάλετε εκτός προγράμματος. Η Νεκρόπολη έχει έκταση 37 στρέμματα και μέσα σε αυτά έχουν φιλοξενηθεί άπειρες σκηνές διάσημων ταινιών.

Το Δημαρχείο και τα Επιμελητήρια της Γλασκώβης

Στο πιο κεντρικό σημείο της Γλασκώβης, το μάτι σου θα πέσει στα εντυπωσιακά κτίρια του Δημαρχείου και των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για κτίρια που ουδεμία σχέση έχουν με τα αντίστοιχα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε άλλες πόλεις. Μάλιστα, είναι ανοιχτά και για ξενάγηση των τουριστών.

Οι ξεναγήσεις λαμβάνουν χώρα δύο φορές την ημέρα, στις 10.30 π.μ. και στις 2.30 μ.μ., Δευτέρα με Παρασκευή. Τα εισιτήρια εκδίδονται στη ρεσεψιόν των Επιμελητηρίων.

Πώς φτάνεις στη Γλασκώβη

Για να φτάσεις στη Γλασκώβη θα χρειαστεί να πάρεις τρένο από το Εδιμβούργο, για μόλις μία ώρα. Η διαδρομή εκτός από σύντομη είναι και ευχάριστη, οπότε μην το σκεφτείς δεύτερη φορά. Μιλάμε, άλλωστε, για μία πόλη την οποία οι επισκέπτες έχουν να θυμούνται κυρίως για τη γραφικότητα και την ατμόσφαιρά της.

Αξίζει λοιπόν την προσοχή σου και σίγουρα δύο διανυκτερεύσεις ακόμα και αν η βάση σου θα είναι το άκρως τουριστικό Εδιμβούργο.

ταξίδια εξωτερικόΓλασκώβηειδήσεις τώρα