Στα φιόρδ και τους παγετώνες της Νορβηγίας
NewsroomΗ Νορβηγία είναι μια χώρα με πολλές ανεξερεύνητες ομορφιές, φημισμένη για τα μαγευτικά φιόρδ της, που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι. Τοπία τριγύρω με κρυστάλλινα νερά, πανύψηλους βράχους και πυκνά, καταπράσινα δάση, γεμάτα ομορφιά και θρύλους. Αυτό το παραμύθι είδε από κοντά η Βάσω Βασιλαδιώτη και μας το περιγράφει με τις δικές της εικόνες.
Φύση κυρίαρχη με άπειρες εναλλαγές η νορβηγική φύση, είναι η έκφραση της αισθητικής και της απλότητας. Ομορφιά ξωτική, πρωτόγνωρη για ευρωπαϊκή χώρα. Τοπία που μοιάζουν ανέγγιχτα από ανθρώπινο χέρι, άγρια και επιβλητικά σε καθηλώνουν. Μεγαλόπρεπες κορυφές και υψώματα σκεπασμένα με πάγους και πανάρχαιους παγετώνες με μπλε ανταύγειες. Ατέλειωτες ακτογραμμές που διανθίζονται από τα δαντελωτά φιόρδ. Καταρράκτες τόσο ορμητικοί που κανένα καλοκαίρι δεν μπορεί να διαταράξει την πτώση τους.
Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr
- Το «δικαίωμα της σιωπής» σταθερή απάντηση του «Φραπέ» - Η σχέση του με Βορίδη και Μητσοτάκη και η Porsche του γιου του
- Κωνσταντοπούλου για Ξυλούρη: Βγήκε από την αίθουσα και έλεγε «θα την σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι»
- Επελαύνει σε όλη την Ευρώπη η «σούπερ γρίπη»: Τα συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν άμεσα
- Η Λίλι Κόλινς σχολίασε στον Τζίμι Φάλον την αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «Emily In Paris»