Travel|26.01.2023 07:30

Λισαβόνα: Η μελαγχολική επτάλοφος του Ατλαντικού

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Χτισμένη στις εκβολές του μεγαλύτερου ποταμού της Ιβηρικής, του Τάγου, διαθέτει είκοσι αιώνες Ιστορίας αλλά και σύγχρονη ψυχή, συνδυάζοντας την κοσμοπολίτικη ζωντάνια σύγχρονης μεγαλούπολης με μια παλιομοδίτικη αύρα. Ένα ταξίδι σε μία σύγχρονη πρωτεύουσα, που διατηρεί ατόφια την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική της κληρονομιά. Η πόλη είναι ιδιαιτέρως προσιτή κι φιλική σε όσους θέλουν να περιηγηθούν, αφού το δίκτυο του τραμ της πόλης είναι εκπληκτικό και δίνει τη δυνατότητα να τη γνωρίσει κανείς απ’ άκρη σ’ άκρη. Τα μικρά καφέ και τα εστιατόρια δίνουν στη νύχτα άλλη ομορφιά...

Στους είκοσι αιώνες ζωής που μετρά, η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας κουβαλά άλλους τόσους μύθους και πολλά προσωνύμια: «Πόλη του Οδυσσέα», «Πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων», «Πριγκίπισσα του Ωκεανού»!

Κι ενώ η καρδιά της είναι σήμερα κοσμοπολίτικη, με πλούσια εμπορικά καταστήματα κι έντονη νυχτερινή ζωή, την ψυχή της θα τη συναντήσεις στο ιστορικό κέντρο, που απλώνεται σε επτά λόφους, εκεί όπου γεννήθηκαν τα μελαγχολικά fados!

Φωτογραφίες: Στέλιος Ματσάγγος/www.carnetdevoyage.gr

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Λισαβόναειδήσεις τώραΠορτογαλία