Travel|02.02.2023 07:30

Μπέργκεν: Η «πύλη» των φιόρδ με την χανσετική κληρονομιά

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Bάσω Βασιλαδιώτη/carnetdevoyage.gr
Bάσω Βασιλαδιώτη/carnetdevoyage.gr
Bάσω Βασιλαδιώτη/carnetdevoyage.gr
Bάσω Βασιλαδιώτη/carnetdevoyage.gr
Bάσω Βασιλαδιώτη/carnetdevoyage.gr

Το Μπέργκεν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας μετά το Όσλο και βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές της. Λόγω γεωγραφικής θέσης, προσφέρεται για εξορμήσεις στα νότια φιορδ της χώρας ή για πεζοπορίες σε κάποιο από τα επτά βουνά που το περιτριγυρίζουν. Βραχώδη τοπία δίπλα στη θάλασσα και μια πόλη στολίδι που την αποτύπωσε μέσα από το φακό της η Βάσω Βασιλαδιώτη

Στην «πόλη της βροχής», όπως αποκαλείται το Μπέργκεν, η πιο ευχάριστη έκπληξη που μπορεί να σε περιμένει είναι να δεις το φως του ήλιου να λούζει τις αποθήκες  του Μπρίγκεν. Περασμένες 10 το βράδυ, ο ήλιος γέρνει προς τη δύση και τα πολύχρωμα κτίρια με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αντανακλούν τις χρυσές ανταύγειες απ’ τις ακτίνες του.

Στην αποβάθρα που σφύζει από ζωή, κόσμος πάει κι έρχεται. Κάποιοι, όπως εμείς, βυθίζουν τα μάτια τους στην χανσεατική κληρονομιά της πόλης. Άλλοι κάθονται γύρω από τα στρογγυλά τραπεζάκια στα μπαρ κι απολαμβάνουν την μπύρα τους. Για περισσότερα από 500 χρόνια αυτή η αποβάθρα ήταν το σημαντικότερο κέντρο των εμπόρων της Χανσεατικής Ένωσης. Σήμερα το Μπρίγκεν αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr.



ταξίδι εξωτερικόειδήσεις τώραταξίδι